En Sıcak Konular

Kafes davası başladı

15 Haziran 2010 10:27 tsi
Türkiye'de kaos ortamı oluşturmak amacıyla gayrimüslim vatandaşları hedef aldığı iddia edilen 'Kafes Operasyonu Eylem Planı' iddiasıyla açılan dava bugün başlıyor.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç ile eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü ve Tuğamiral Mehmet Fatih İlgar'ın da aralarında bulunduğu 33 sanık yer alıyor. 3'ü tutuklu olan sanıklar 'Ergenekon silahlı terör örgütüyle doğrudan bağlantılı olarak kafes operasyonu eylem planını hayata geçirmek üzere faaliyet yürütmek' ile suçlanıyor.

Tutuklu sanıklar Mücahit Erakyol, Halil Özsaraç ve Levent Gülmen cezaevi aracından indirilerek adliyeye alındı. Tutuklu sanıkların yakınları alkışlarla destek verirken sanıklar asker selamı ile karşılık verdi. Tutuklu sanıklara kelepçe takılmadığı gözlendi. Tutuksuz sanıkların bir kısmı kendileri gelirken bir kısmı da askeriyeye ait sivil minibüsle topluca geldi ve hakim ve savcıların kullandığı kapıdan adliyeye girdi.

Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Levent Bektaş'tan ele geçirilen 'Kafes Operasyonu Eylem Planı' iddianamesinde emekli Koramiral Öğütçü, Koramiral Sağdıç ve Tuğamiral İlgar'ın 'danışma kurulu' adı altında emir ve komuta yetkisini haiz örgüt mensubu oldukları'' belirtiliyor. Tüm sanıkların TCK'nin 314. maddesinin 2. fıkrası ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5. maddesi uyarınca 7,5 ile 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

cihan



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,321 µs