En Sıcak Konular

İşçi maaşına KCK ambargosu

15 Haziran 2010 08:20 tsi
İşçi maaşına KCK ambargosu

KCK iddianamesine göre, terör örgütünün şehir yapılanması, DTP'li belediyelerde çalışan işçilerin maaş zamlarına bile müdahale ediyordu.

KCK yapılanmasının DTP'li belediyelere genelge göndererek 2009'daki yerel seçimler öncesi işçilere zam yapma yasağı getirdiği Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan KCK iddianamesine girdi. DTP'li belediyelerden alınan aidatın azalmasını istemeyen KCK'nın 'zam yasağı' koyduğu ve DTP'li belediyelerin, işçilerin maaşından kestiği paraları KCK'ya aidat olarak ödediği belirlendi. KCK mali işler görevlisi Hüseyin Yılmaz, sözcü Mehmet Abbasoğlu ve eleman Turan Genç arasında yapılan toplantı kayıtları iddianameye yansıdı. Sanıklar, 18 Şubat 2009'daki toplantıda genelge gönderdikleri halde bazı DTP'li belediyelerin işçilere zam yapmasını ve sendikalarla görüşmesini tartıştı. KCK'lılar, toplantı sonucunda ise bu belediyelerin sorgulanması gerektiği fikrinde birleştiği ortaya çıktı.

İŞÇİNİN PARASI KCK'YA

KCK mali işler görevlisi Hüseyin Yılmaz, ortam dinlemesine takılan konuşmasında, karşısındaki örgüt elemanlarına DTP'li belediyelerin seçimler öncesi işçilere zam yapmaması gerektiğini şu çarpıcı cümlelerle aktardı: "Bizim aidatımız ödenmiyor. Şimdi bunlar öyle olunca, giderler arttığı zaman belediye işçiden kestiği, sana vermesi gereken aidatı ödeme durumu olmuyor." İddianamede konuyu değerlendiren savcılar ise işçi zamlarına müdahale eden KCK’nın sendikalarda da örgütlendiğine dikkat çekiyor.

Vekillere talimat

KCK iddianamesine göre PKK'nın Avrupa Sorumlusu olan Sabri Ok'un yurtdışından, DTP'nin seçim çalışmaları, adaylar, basın açıklamaları ve hatta eylemlere gitmesi gereken milletvekillerini dahi eş başkanlara verdiği talimatlarla belirlediği belirtildi. Ok'un partiyi yönetmesi ve yönlendirmesi DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek ile yaptığı telefon görüşmeleri de tüm çıplağıyla yansıdı. İddianamede ayrıca Sabri Ok’un 22 Mart 2008'de DTP'li siyasetçi Cihan Deniz ile bir konuşma yaptığı, Hakkari, Van ve Siirt’teki eylemlerle ilgili bilgi aldığı belirtiliyor.

SP’Li ADAYA ÇEKiL BASKISI

İddianamede Çimen Işık ve Senanik Öner arasında 12 Mart 2009 tarihinde yapılan görüşme, 29 Mart Yerel Seçimleri öncesinde diğer parti adaylarının tehdit ve çeşitli yöntemlerle adaylıklarından çekilmeleri konusunda yapılanları gözler önüne serdi. Saadet Partisi Dargeçit Belediye Başkan Adayının çekilmesi için Osman Baydemir'in gidip konuşması gerektiğini söyleyen şahıslar, "Dargeçit'te onun kazanma ihtimali çok yüksekmiş. Bizim kaybetme ihtimalimiz çok fazla. Kibarca davet edin. Hani sert bir davetiye veya orada alıkoyma olarak algılanmasın" diyor.

bugün



Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs