En Sıcak Konular

Kiev'de 64 yıllık sıcaklık rekoru 34 derece ile kırıldı

14 Haziran 2010 19:36 tsi
Ukrayna'nın başkenti çok soğuk ve sert geçen bir kış sonrasında tarihinin en sıcak günlerini yaşıyor. Kiev'de en son 1946 yılında 34 dereceye yakın bir sıcaklık kaydedilmişti.

Yüksek nem oranı ile çok zor anlar yaşayan Kievliler serinlemek için şehirdeki parklardaki havuzları ve Dinyeper Nehri'ni tercih ediyor.

Ambulanslarda sıcak hava mesaisi yapmaya başladı. Güneş geçmesi nedeniyle günlük poliklinik başına iki-üç vaka kaydedildiği bildirildi.

Öte yandan Kiev hayvanat bahçesindeki soğuk iklime alışık hayvanların da zor anlar yaşadığı belirtildi. İri cüsseli hayvanlar, ziyaretçileri umursamıyor; uyuyarak ya da sıcaktan bezmiş halde yatarak vakit geçiriyor.

Ukrayna Olağanüstü Haller Bakanlığı yer yer 37 derece çıkan sıcaklıklar nedeniyle bir uyarı yayınladı. Gereksiz yere güneşe çıkılmamasını, ille de dışarıya çıkılacaksa şapka ya da şemsiye kullanılmasını istedi. Gündüz saat 11.00 ila 16.00 arasında güneşe çıkılmamasını tavsiye etti.

Ukraynalı doktorlar ise yağlı yemeklerden kaçınılmasına dikkat çekerek gündüz az yemek yenmesini sıcak havada yemek yemek için en uygun saatlerin ikindi ve akşam saatleri olduğunu söylüyor.

Doktorlar menüde maden suyu ve hoşafın eksik edilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Doktorlar ince ve bol giysiler giyilmesini ve bu sıcaklarda alkol tüketilmemesi gerektiğine vurgu yapıyor.

Öte yandan Kiev'deki sıcak havaların geçici olduğunu belirtmekte fayda var hava tahmin uzmanları Avrupa üzerinden soğuk bir hava dalgası geleceğini iddia ediyor. Hava tahminlerine göre bugünlerde fırtına ve dolu bekleniyor.

(CİHAN)



Bu haber 616 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,819 µs