En Sıcak Konular

'Cindoruk bizleri hayal kırıklığına uğrattı, istifa ediyorum'

14 Haziran 2010 19:35 tsi
Eski Anavatan Partisi Malatya İl Başkanı Ramazan Özcan, Demokrat Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğinden istifa etti.

Malatya Gazeteciler Cemiyet'inde düzenlediği basın toplantısıyla tepkisini dile getiren Özcan, Anavatan ve Demokrat Parti kadroları büyük bir fedakarlıkla gerçekleştirdikleri birleşme projesi Hüsamettin Cindoruk ve parti içindeki statüko yanlılarının Anavatan Partisi teşkilatına ve rahmetli Özal'ın manevi şahsiyetine karşı çirkin tavırlarının kendilerini büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Özcan, şöyle konuştu: "Birleşme sürecini iyi yönetemeyen genel başkan ve parti yönetimi bütünleşmeyi sabote etmiş ve içinden çıkılmaz bir hale getirmişlerdir. Korkunun hakim olduğu, sürekli çirkin planlara dayalı siyasal davranışlar bütünleşmedeki doku farkını ortadan kaldırmak yerine iyice ortaya çıkarmıştır. Asıl gündemi ülke siyasetine büyük birleşmeyle umut olmak yerine Anavatan Partisi'nin mal varlıkları ve teşkilatlarıyla ortadan kaldırma planına dönüşmüştür."

"28 ŞUBAT MERKEZ SİYASET İÇİN KIRILMA NOKTASIDIR"

Yaşanan gelişmelerle ilgili parti yönetiminin ortaya koyduğu davranış ve siyasi duruşun çok manalı olduğunu söyleyen Özcan, şunları kaydetti: "Ülkemiz son 10 yılda yaşadığı tarihe bir kare leke olarak düşen 28 Şubat süreci merkez siyasetin en önemli kırılma noktasıdır. Buna rağmen siyasal eksenini kaybeden merkez hala milletin partisi olmak veya devletin partisi ikileminde doğru tercih yapamamıştır. Adı demokrasiyle özdeşleşmiş kurucu genel başkanıyla kanıtlamış iki büyük partinin birleşme çatısı olan Demokrat Parti yönetimi ve genel Başkanı Cindoruk'un bu gelişmeler karşısında koyduğu tavır endişe vericidir. Geçmişten ders alınmamış ve süreç iyi okunmamıştır."

Birleşme projesinin temel hedefinden saptığını, siyasi duruş ve kimliğini kaybettiğini savunan Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu gelişmeler karşısında Anavatan Partili biri olarak bu birleşmeye olan inancım bitmiştir. Şunu açık yüreklilikle ifade etmem gerekiyor ki, bu çirkin plana bilmeden dahil olduğum için başta büyük Türk milletinden, rahmetli Turgut Özal'ın manevi şahsiyetinden, bütün Anavatanlılardan ve sevgili Malatyalılardan büyük özür diliyorum. Anavatan Partisi ve onun kurucusu genel başkanı rahmetli Turgut Özal, Türk siyaseti tarihinin en önemli varlığıdır ve olmaya da devam edecektir. Hakka dayanmayan ve millete karşılığı olmayan hiçbir siyasi hareket başarılı olamaz. Bu düşünce ile Demokrat Parti Genel İdare Kurulu üyeliğinde ve Demokrat Parti üyeliğinden istifa ediyorum."

(CİHAN)



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,867 µs