En Sıcak Konular

MHP ve CHP'nin Osman Can rahatsızlığı

14 Haziran 2010 17:54 tsi
CHP, "o zaman Anayasa Mahkemesi'ni lav edelim", MHP, "darbeci zihniyetin yansıması" dedi.

CHP, "o zaman Anayasa Mahkemesi'ni lav edelim", MHP, "darbeci zihniyetin yansıması" dedi. Her iki muhalefet partisinin de tepkisi, Anayasa Mahkemesi Raportörü ve Demokrat Yargı Derneği Eşbaşkanı Osman Can'ın sözlerine. Can, Anayasa Mahkemesi'nin, anayasa değişikliğini iptal etmesi halinde, parlamentonun bu karara direnmesi gerektiğini söylemişti.


Anayasa Mahkemesi'in raportörü Demokrat Yargı Derneği eş Başkanı Osman Can, merakla beklenen süreci, daha da tartışmalı hale getirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin görüşmekte olduğu anayasa değişikliğini esastan inceleyemeyeceğini ve iptal kararı veremeyeceğini söyledi; "yüksek mahkemenin anayasa değişikliğini esastan görüşmesi halinde kararı yok hükmündedir" dedi.

İşte bu sözleri tepki çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, "Can'ın mantığından hareket edersek, daha pratiği Anayasa Mahkemesi'ni lav edelim desin, bunun için de yasa çıkarmaya gerek kalmasın" dedi.

Sadece anayasa paketini yüksek mahkemeye taşıyan CHP değil, paketi mahkemeye götürme aşamasında imza vermeyen MHP de Osman Can'a karşı çıktı.

Özellikle de Can'ın "Anayasa Mahkemesi paketi iptal ederse parlemento direnmelidir" sözlerine...

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu darbeci bir zihniyetin yansımasıdır. İşte sivil dikta dediğimiz budur. Türkiye, hukuk devletine güvenmelidir, siyaseten eleştiriler ayrıdır ama sivil itiatsizlik demek suretiyle hukuk düzenine karşı çıkan bir yaklaşımı benimseyemeyiz" diye konuştu.

Osman Can ise, sözlerinin arkasında...

Star gazetesinden Şamil Tayyar'a konuşan Can, "hukuk ortadan kaldırıldığında, hukuki bağlayıcılık beklenemez" dedi ve yeni öneride bulundu: "Anayasa Mahkemesi iptal kararı verirse, bunun Resmi Gazete'de yayımı gerekir. Başbakanlık iptali yayımlamazsa, referandumda evet ve hayır şeklinde oylanacak olan, daha önce Resmi Gazete'de yayımlanmış paketin tümüdür."

Osman Can, sözlerinin ardından başlayan istifa etmesi gerektiği yorumlarına da Tayyar aracılığı ile cevap verdi, "Sayın başkan görevden alırsa yapacağım birşey yoktur. Gideriz. Ama şu ana kadar bana bir karar bildirilmedi" dedi.



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,845 µs