En Sıcak Konular

İsrail'de 'Türk Malı'na boykot kararı

14 Haziran 2010 16:49 tsi
Türkiye ile gerginliğe neden olan İsrail'de, suçlu Türkiyeymiş gibi Türk mallarına boykot kararı alındı.

İsrail'deki bazı süpermarket zincirleri, Türkiye'de üretilen mallara karşı boykot uygulama kararı aldı.

Türkiye'deki firmalarla çalışmayı durduracakları duyuran süpermarketler arasında, Mega, Kentteki Mega, Mega Bul mağazalarının işleticisi Blue Square ile Rami Levi süpermarket zinciri de bulunuyor.

Türkiye'den kendi markası altında un ve unlu mamuller, makarna ithal eden Blue Square, bu malların ithalatını durdurmaya karar verdiğini açıkladı.

Rami Levi süpermarket zincirleri de ''Türk halkı İsrail'e karşı boykot uygulamalarını devreye sokarken'', kendilerinin de hiç bir şey yapmamalarının kabul edilemez bir durum olduğunu söyleyip, tüm ilişkilerini kesme kararı aldıkları bildirdi.

Türkiye'den makarna, ketçap, kağıt tabaklar ithal eden Levi, söz konusu ürünler için İtalya ve Çin yanı sıra başka pazarlara yönelebileceklerini belirtti.

Rami Levi ve Blue Square, Türk firmalarının adı altındaki ürünlerini raflarından kaldıracaklarını, ancak Türkiye'de üretilen ama kendi markalarının adı altındaki ürünleri, stokları bitene kadar satmayı sürdüreceklerini de kaydetti.

İsrail'in Kanal 10 Televizyonu, konuyla ilgili haberini verirken, süpermarket zincirlerinin bu kararının Türkiye için yaklaşık 93 milyon dolar dolayında kayıp anlamına geleceğini öne sürdü.

Brand For You adlı firmanın Üst Yöneticisi (CEO) Rafi Sheffer de Türkiye'deki üreticilerle bağlarını kesmeleri konusunda henüz bir karar almadıklarını söyledi.

Kudüs Belediye Meclisi üyesi olan, adıyla bilinen süpermarketlerin sahibi Rami Levi'nin açıklamalarını da eleştiren Sheffer, bu süpermarketler zincirinin raflarında, Türkiye'de üretilen ancak başka başka markalar altında satılan pek çok ürün bulunduğunu belirterek, ''Eğer Türk mallarını gerçekten boykot ediyorsa, sadece özel markalar altında gelen Türk ürünlerini raflarından kaldırmakla kalmaması gerektiğini'' dile getirdi.

İsrail'deki en büyük süpermarket zinciri Super Sol'un ise Türk firmalarıyla ilişkilerini değerlendirdiği belirtilirken, boykot uygulamasına katılması da bekleniyor.

 

Kaynak: Ajanslar



Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,557 µs