En Sıcak Konular

MHP'li Vural'dan Başbakan Erdoğan'a yanıt

14 Haziran 2010 16:11 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın "Şehitler musalla taşında sadece dua bekler, slogan değil. Cenaze namazları slogan atma yeri değildir. Önce bunu onların liderlerine hatırlatıyorum" şeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi. V

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "Şehit cenazelerini istismar ederek oy toplama gayreti içinde olanlar var. Şehitler musalla taşında sadece dua bekler, slogan değil. Cenaze namazları slogan atma yeri değildir. Önce bunu onların liderlerine hatırlatıyorum" şeklindeki sözlerine yanıt verdi.

-"KİMSENİN HADDİNE DEĞİL MHP’Yİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE YAN YANA GÖSTERMEK"-

Başbakan’ın sözlerini "hezeyan dolu" ifadeler olarak nitelendiren Vural, Erdoğan’ı MHP korkusu sardığını savundu. Vural, Başbakan’ı ‘yalan beyanlarla milleti aldatmak ve kandırmakla’ suçlayarak "İnsanda yüz olur, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. Nasıl münafık siyaset uyguladığını milletimiz görüyor" dedi. Başbakan Erdoğan’ın ‘milletin duruşunu, terör örgütü ve terörist saldırılarla’ ilişkilendirecek kadar acz içinde olduğunu ifade eden Vural, "Başbakan önce terörü nasıl azdırdığının hesabını versin. Fransa Başbakanı. Adamın Türkiye’den haberi yok. ‘MHP, İmralı, terör örgütü karşımıza dikilen bunlar’ diyecek kadar gaflet içinde, kafasını devekuşu gibi kuma gömmüş. Kimsenin haddine değil MHP’yi terör örgütü ile teröristle yan yana göstermek. Terörist için gözyaşı döken Başbakan’ın millete hayrı yok, zararı var. Neron gibi ülkeyi yaktıktan sonra MHP ile terör örgütünü yan yana görecek kadar acz içinde. Terörün artması Başbakan’ın yanlış politikalarının sonucudur. Başbakan terörü azdıran bir başbakan olarak tarihe geçmiştir" diye konuştu.

-"KÖKÜ DIŞARDA TÜP BEBEKLERİN OLUŞTURDUĞU RUH İKİZİ"-

"AKP, PKK ve DTP" troykasının kan üzerinden açılım pazarlaması yaptığını ileri süren Vural, siyasal niyetlerini silahla gerçekleştirmek isteyen zihniyetle ‘açılım’ın ruh ikizi olduğunu belirtti. Vural, "Kökü dışarıda tüp bebeklerin oluşturduğu bir ruh ikizidir. Aynı ruh ikizi bunu Türkiye’ye hazmettirmek istiyor" dedi. Başbakan Erdoğan’ı şehit cenazelerini istismar etmekle de suçlayan Vural, "Milletin şehit cenazelerine katılmasından niye rahatsızsın sayın başbakan" diye sordu.

-"ABDESTİ ŞÜPHELİ DEĞİLSE BUYURSUN"-

Başbakan Erdoğan’ın şehitlere ‘kelle’ dediğini, kendileri içinse ‘şehitlerin ölmediği’ni ifade eden Vural, "Utanmadan, sıkılmadan millete edep, adap dersi veriyor. Sen kimsin ki millete edep, adap öğreteceksin. Milletin abdesti şüpheli değil ki namazı şüpheli olsun. Başbakan abdesti şüpheli olduğu için rahat oluyor. Biz şehitlere ölü, yan gelip yatıyor diyenlerden değiliz. Bizim duamız şehitler ölmez, vatan bölünmezdir. Başbakan bu duaya katılmıyor. Kendini ne zannediyorsa, kimsin sen benim namazımı sorgulayacak. İsrail’in eline teslim ettiği insanların kanı üzerinden siyaset yapıyor. Aynaya bak, istismar yüzünden, paçalarından akıyor. Biz musalla başında dua bekleyenlere duamızı göndermeyi biliriz. Başbakan, Başbakanlıkta yan gelip yatarken o insanlar canlarını veriyorlar. Milletimizin şehit cenazelerine katılmasını önemsiyoruz" diye konuştu.

Başbakan’ı sözlerinden dolayı kınayan Oktay Vural, "Biz şehitler vermiş bir hareketiz. Sayın Başbakan abdestinden şüpheli değilse buyursun cenaze namazında birlikte olalım" dedi.

-"MAHKEME KARARINI YOK SAYMAK ANARŞİST BİR YAKLAŞIM"-

Vural, bir soru üzerine Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa değişikliğine yönelik vereceği kararla ilgili tartışmaları değerlendirdi. Vural, "Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde Anayasa gereğince mahkemelerin verdiği kararları yok saymak ancak anarşist yaklaşımlardır. O zaman birileri de kalkıp Meclis’in verdiği kararı yok sayın der. Ne olacak? Bu darbeci bir zihniyetin yansımasıdır. Sivil dikta dediğimiz, diktacı, darbeci bir zihniyetin tipik bir yansımasıdır. Çünkü hukuk devletine güvenilmelidir. Siyaseten eleştiriler ayrıdır ama sivil itaatsizlik demek suretiyle hukuk düzenine karşı çıkan bir yaklaşımı benimseyen bir anlayışı hukukun üstünlüğünde, hukuk devletinde makul görmek doğru değildir. Böyle bir kişinin, böyle bir yaklaşımın da hukuk mekanizmasında bulunması da hukukun ayıbıdır diye düşünüyorum" diye konuştu.



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,760 µs