En Sıcak Konular

İsrailli turist boşluğunu, Araplar dolduracak

14 Haziran 2010 15:17 tsi
TURİZM Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, İsrail'le yaşanan gerilimin ardından çok sayıda İsrailli turistin rezervasyonlarını iptal ettiğini söyledi. Gür, aynı gerilimle Arap dünyasının Türkiye'ye duyduğu sempatinin arttığını belirterek, &#

TYD aylık olağan toplantısı bu ay Antalya'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Tekirova Beldesi'nde gerçekleştirildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan TYD Başkanı Turgut Gür, Arap ülkelerinde yayınlanan Türk dizilerinin Türkiye’ye olan ilgiyi artırdığını dile getirdi. Gür, “Arap ülkeleri ile vizelerin kalkmış olması birdenbire turizmi canlandırdı ve teşvik edici bir unsur oldu. Ancak geçtiğimiz yıldan bu yana Türkiye’de yayınlanan ve büyük ilgi gören Türk dizilerinin Arap ülkelerinde yayınlanmaya başlamış olması da Türkiye’ye olan ilgiyi arttırıyordu ve Türkiye bu sayede Arap ülkelerinde çok popüler oldu” diye konuştu.

‘ONE MİNUTE’ İLGİYİ ARTIRDI

Gür, Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e yönelik ‘one minute’ çıkışının da Arap ülkelerinde Türkiye’ye karşı büyük bir sempati yarattığını belirtti. Gür, şunları söyledi:

“Araplara karşı mazlumun arkasında olan bir Başbakan havası yarattı. Bunlarla birlikte Türkiye’ye çok fazla Arap turist girişi başladı. Bizim asıl hedefimiz Arap dünyasının Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin gibi illerimize talebinin daha da artması. Arap ülkelerinden bu senenin sonuna kadar 1 ile 1.5 milyona yakın turist girişi hedefliyoruz. Mart ayı sonunda geçen yıla göre rakamlar yüzde 37 arttı. Nisan ayında bu rakam yüzde 44’e ulaştı.”

İSRAİL REZERVASYONLARI DURDU

Turgut Gür, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemiye saldırısının ardından İsrailli turist girişinin ise durma noktasına geldiğini kaydetti. Gür, “Geçen hafta itibariyle sezon sonuna kadar 50 bin rezervasyonun iptal edildiği ifade edildi. Bundan sonra da girişler olmayabilir. Türkiye’ye giren İsrailli turist sayısı 485 bindi. 485 binin üçte ikisinin gelmeyeceği tahmin ediliyor. Yaklaşık 300 bin İsrailli turist gelmeyebilir. Buna karşılık 1 milyon Arap turist, onlardan fazla döviz bırakır” dedi.

TURİZM ENFLASYONU OLUŞTURULACAK

Gür, yaptıkları yönetim kurulu toplantısında turizm enflasyon rakamlarını oluşturacak bir çalışma içerisine girme kararını aldıklarını da belirtt. Gür, “İşletmelerimizde değişken ve sabit giderlerimiz var. Değişkenlerle sabitleri bir araya koyup ortalamalarına bakarak bir endeks çıkaracağız. Bundan böyle de o endeksi her 3 ayda bir açıklayacağız. Sene sonunda da enflasyon endeksimizi açıklamış olacağız” diye konuştu.

Hürriyet



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,785 µs