En Sıcak Konular

CHP'de İstanbul düğümü çözüldü

14 Haziran 2010 13:55 tsi
CHP'de İstanbul düğümü çözüldü CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hakkı Suha Okay, MYK toplantısının ardından, İstanbul İl Başkanlığına getirilen ismi açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Merkez Yönetim Kurulu toplantısında İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili alınan kararı açıkladı. Okay MYK’nın, kurultayda Parti Meclisi üyeliğine seçilen eski İl Başkanı Gürsel Tekin’in yerine MYK üyesi Berhan Şimşek’i İstanbul İl Başkanlığı’na atadığını açıkladı. Okay ayrıca Gürsel Tekin'e, Berhan Şimşek'ten boşalan MYK üyeliğinin önerileceğini belirtti.

İşte Okay'ın açıklamaları:

1 ay içinde CHP’ye kayıt sayıları kamuoyuna açıklanacak. İl Yönetimleriyle ilgili MYK değerlendirmeyi yaptı. Geçen hafta Cuma günü İstanbul İl yönetim kurulu üyesi 8 arkadaş istifa dilekçelerini CHP Genel Sekreterine takdim etmişlerdir.

21 olan il yönetimi üye tam sayısının salt çoğunluğun altına düşmüş olmakla birlikte görev boşalmıştır. Yine aynı şekilde Samsun İl Yönetimi de görevini boşaltmıştır.

Bu süreçte İstanbul İl başkanlığı görevine Sayın Berhan Şimşek’in getirilmesine karar verilmiştir.

MYK ÜYELİĞİ ÖNERİLECEK

Gürsel Tekin’e MYK üyeliği önerilecek. Samsun’la ilgili olarak da MYK kendi bünyesinde yeni bir değerlendirmede bulunacak ve Samsun İl Yönetimine atamada bulunacaktır.

Berhan Şimşek’in atanması oybirliği ile gerçekleşmiştir. Sayın Tekin’e MYK üyeliği önerildi kararı  parti meclisi verecektir.

Medya bunları yaşamakla ilgilendi. Medya mitinglerdeki coşku yerine bu iç tartışmalara nedense ilgi gösterdi. MYK’da Sayın Tekin için karşı görüş bildiren olmadı.

 OSMAN CAN’IN AÇIKLAMALARI

Anayasamız çok açık. Anayasamızda “Hiçbir kişi ya da kuruluş yargı kararlarının geciktiremez” diyor. Daha pratik bir yol var: Anayasa Mahkemesi’ni lağedelim desin.


BERHAN ŞİMŞEK KİMDİR

1957 yılında Bayburt’ta doğan Berhan Şimşek, ilk öğrenimini Bayburt’ta, orta öğrenimini İstanbul Abdülhakhamit Gece Ortaokulu’nda, lise ögrenimini Vefa Aksam Lisesi’nde tamamladı. Şimşek, halen Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünde okuyor.

25 yıldır sinema oyunculuğu yapan Berhan Şimşek, Hosçakal Yarın, Uzlaşma, İpekçe, Işıklar Sönmesin gibi filmlerde oynadı. Televizyon ve dizi yönetmenliği de yapan Şimşek, Magazin Gazetecileri Derneği “En İyi oyuncu”, Ankara Film Festivali “En İyi Erkek Oyuncu”ödüllerinin layık görüldü.

78’liler Vakfi ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Kurucusu ve 68’liler Vakfı Üyesi olan Berhan Şimşek,1997 yılında Günaydın Gazetesi’nde köse yazarlığı, 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi 10. Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi Üyeliği'ne seçilerek beş dönem Parti Meclisi Üyeliği yaptı.

2002 Genel Seçimlerinde de İstanbul Milletvekilliği yapan Şimşek, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliği, Türkiye- Macaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Baskanlığı yaptı.



Bu haber 992 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,929 µs