En Sıcak Konular

'Tek taraflı komisyon anlam ifade etmiyor'

14 Haziran 2010 12:29 tsi
'Tek taraflı komisyon anlam ifade etmiyor' Bakan Davutoğlu ile Senegal Dışişleri Bakanı Madicke Niang bir araya geldi. İki bakan, toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Davutoğlu: İsrail'in tek taraflı komisyonu, bizim için bir anlam ifade etmiyor   
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in insani yardım gemisine yaptığı saldırıyla ilgili kurulacak komisyonun uluslararası komisyon olması gerektiğinin altını çizdi. Suçun uluslararası sularda işlendiğini vurgulayan Davutoğlu, bu nedenle İsrail'in kuracağı komisyonun uluslararası bir nitelik taşımayacağını belirtti.

Bakan Davutoğlu ile Senegal Dışişleri Bakanı Madicke Niang bir araya geldi. İki bakan, toplantının ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde bir uluslararası komisyon kurulmasında ısrarcı olduklarını vurgulayan Davutoğlu, orada ölenlerin Türk vatandaşı olduğunu hatırlatarak, Amerikalı bir vatandaşın da öldüğünü ve ABD'nin kendi vatandaşının hakkının takipçisi olacağına inandıklarını kaydetti. İsrail'in tek taraflı yapacağı bir komisyonun kendileri için bir anlam ifade etmediğini dile getiren Davutoğlu, davalının hakim ve savcı olmasının hiçbir hukuk ilkesiyle bağdaşmayacağını söyledi.

Uluslararası komisyon kurulmasıyla ilgili görüştüğü Avrupalı meslektaşlarından tam destek aldığını anlatan Davutoğlu, ısrarlarını sürdüreceklerini vurguladı. Türkiye'nin haklı taleplerinin gözardı edilmesi halinde İsrail ile ilişkilerinin yeniden gözden geçirileceğinin altını çizen Davutoğlu, BM Genel Sekreteri'nin komisyon önerisinin olumlu olduğunu ve hemen cevap verildiğini belirtti.

Konunun sürüncemede bırakılarak, İsrail'e ihale edilerek unutulacağını sananların yanıldığını dile getiren Davutoğlu, sabırla bu işin takipçisi olduklarını kaydetti.

Kırgızistan'da yaşanan iç karışıklıkları da değerlendiren Davutoğlu, konuya ilişkin Cumartesi günü bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını ve eylem planı hazırladıklarını ifade etti. Dost ve kardeş ülke Kırgızistan'da yaşayan Türk vatandaşların güvenliği için yetkililerle görüşmeler yaptıklarını anlatan Davutoğlu, oradaki vatandaşların tahliyesi için iki uçağın bugün gönderileceğini kaydetti. Davutoğlu, Kırgızistan'daki iç karışıklığın bitmesi için uluslararası boyutta da çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Senegal Dışişleri Bakanı Madicke Niang ise İsrail'in saldırısının İslam Konferansı Örgütü'nde ele alındığını söyledi. Niang, barbarların yaptığı saldırının kurulacak uluslararası komisyon tarafından cezalandırılması gerektiğini vurguladı. 
 
cihan



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,525 µs