En Sıcak Konular

Cemil Çiçek: Deprem konusu gündemimizde

14 Haziran 2010 12:13 tsi
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Afet ve Acil Durum Başkanlığı olarak deprem konusunda pek çok çalışmanın yapıldığını bildirdi. Çiçek: "Konu Türkiye'nin gündemindedir. Yasalar çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Deprem Danışma Kurulu Toplantısı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi Binası'nda gerçekleştirildi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in başkanlık ettiği toplantıya, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali, TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Nükhet Yetiş'in yanı sıra çok sayıda akademisyen ve bilim adamı katıldı.

Toplantıda Ulusal Deprem Stratejisinin hazırlanmasına yönelik bilgiler paylaşılacak. Toplantının açılışında konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek deprem konusunun Başkanlığın öncelikli konuları arasında olduğunu söyleyerek, bu konuda yoğun çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Çiçek ayrıca konu hakkında bir çok farklı kuruluş tarafından çalışmalar yapıldığını kaydederek toplantının öneminin yapılan çalışmaların bir çatı altında toplanarak ortak bir strateji belirlenmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Çiçek şöyle konuştu: "Geçmişte de birçok kuruluşumuz ister adına şura diyelim ister konsey çalışmaları diyelim, birçok çalışma yapılmıştır. Bunları derli toplu hale getirmek, bu çalışmaları güncelleştirmek, bu konuda bir ortak hafıza, bilgi bankasının oluşabilmesi neticede günün şartlarına uygun bu toplantıda nereye kadar işi götürebilirsek götüreceğiz. Eski çıkarılmış olan yasalar günümüzün sorunlarını çözmeye yetmediği için yeni bir yasal düzenlemeye de ihtiyaç olacaktır."

Ayrıca deprem ve diğer afetlerle ilgili olarak yeni yasal düzenlemelerin hazırlandığını ifade eden Çiçek: "Yeni bir yasal düzenleme demek mümkün olduğu kadar bu alanda yasal boşluğun kalmaması gerekmektedir. Bu çalışmalar yasal düzenlemelerimiz açısından da son derece önemlidir. Arzu ediyoruz ki tabi Haziran sonu TBMM'nin çalışmaları eğer aksine bir karar almazsa bitecek. Ama Ekim'e geldiğimiz de hiç olmazsa bu yasal düzenlemeyi taslak çalışmayı belli bir noktaya getirelim." dedi.

cihan



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,098 µs