En Sıcak Konular

Ve Rahşan Ecevit pes etti

14 Haziran 2010 12:12 tsi
CHP kurultayına katılan ve Kılıçdaroğlu ile poz veren DSHP lideri Rahşan Ecevit, bu desteğini somutlaştırdı.

Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı Rahşan Ecevit, DSHP Kurucular Kurulu'nun partiyi kapatma kararı aldığını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun seçildiği CHP kurultayına katılan Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Ecevitçileri CHP çatısı altında toplanmaya çağırmıştı..

Ecevit, CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı aracılığıyla Meclis'te yaptığı yazılı açıklamada, ''Türkiye'nin içinde bulunduğu karanlık durumun, halkın bugün yaşadığı sorunların yanı sıra yarınıyla da ilgili ciddi kuşkular doğurduğunu'' iddia etti.

''Cumhuriyetin kurum ve kurallarına sistemli bir biçimde saldırıldığını, anayasal sisteme ve laik düzene karşı insafsızca bir mücadele verildiğini'' ileri süren Ecevit, şunları kaydetti:

''Bireysel ve kurumsal çıkar hesaplarının bir kenara bırakılması ve güçlerin birleştirilmesi gerekmektedir. Mutlu, güvenli ve huzurlu bir Türkiye özleyen halkımızın umudunu gerçeğe çevirmenin yolu bölünmelerden değil, birleşmelerden geçmektedir.

CHP'YE KATILIN MESAJI

Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı kesimlerin CHP'ye destek olmaları çağrıma, DSHP de katılmış ve 12 Haziran 2010 günü toplanan DSHP Kurucular Kurulu partiyi kapatma kararı almıştır. Solda birlik adına çok önemli olan bu gelişmenin, daha da yaygınlaşması ve solun yanı sıra merkezi de kapsayacak biçimde genişlemesi en büyük dileğimdir.''

86 YAŞINDA GENEL BAŞKAN

24 Aralık 2009'da kurulan partinin Genel Başkanlığı'na Hulki Cevizoğlu seçilmiş, ancak 39 gün sonra istifa kararı almıştı. Bunun üzerine Eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in eşi, DSP’nin kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, 25 yıl sonra, 86 yaşında yeniden parti genel başkanlık koltuğuna oturmuştu.

"SİYASETTE DİNAZORLAR DEVRİ"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker ise DSP ise bu çağrıya sert tepki göstermiş ve "Ecevit'in partisi Demokratik Sol Parti'dir, genel başkanı da benim" diye konuşmuştu.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal daha sert çıkış yapmıştı. Aksakal açıklamasında “Siyasette dinozorlar devri kapanmıştır” sözleriyle Ecevit’i eleştirmişti.



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,176 µs