En Sıcak Konular

Ergenekon, PKK ile ortaklaşa çalışıyor

14 Haziran 2010 11:13 tsi
Ergenekon, PKK ile ortaklaşa çalışıyor Narkotik'ten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu, Ergenekon gibi örgütlerin PKK ile ortaklaşa uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını söylüyor.

Gayri meşru her yapılanmanın bir şekilde uyuşturucuyla bağlantısı olduğunu vurgulayan Likoğlu, "Ergenekon finans ihtiyacını karşılamak için uyuşturucu kaçakçılığında PKK ile çalışıyor." diyor.

Narkotik'ten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Likoğlu, Ergenekon gibi örgütlerin PKK ile ortaklaşa uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını belirtiyor. Ergenekon'un uyuşturucu rantından para almaya çalıştığını anlatan Likoğlu, "PKK örgütlü bir yapı olduğu için ülkeler arası bir sevk zinciri kuruludur ve örgütler genelde PKK ile işbirliği içinde çalışmak zorundadır. Ergenekon da diğer yapılanmalar gibi bu yolla para kazanmaktadır." diye konuşuyor.

Uyuşturucu kaçakçılığında devlet adamlarının bile kullanıldığını söyleyen Likoğlu, uyuşturucuyla mücadelede sadece kolluk kuvvetlerinin yeterli olmadığını belirtiyor. Operasyonlarda ortaya çıkan acı gerçeklere de işaret eden Likoğlu, bürokratların üniversite okuyan çocuklarının bile uyuşturucu satabildiğini hatırlatarak tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekiyor. Likoğlu, "Kimse benim çocuğum kullanmaz demesin." diyerek anne-babaları bu yönde dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Yasa dışı faaliyet yürüten bütün organize suç örgütlerinin devletin içinde irtibat kuracakları kişilere ulaşmaya çalıştığını bildiren Narkotik'ten sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı, önce zaaflarla kişilere yaklaşıldığını ve daha sonra da geri dönülemez bir biçimde kendilerine bağımlı hale getirdiklerini aktarıyor. Yasa dışı yapılanmaların finans kaynaklarını da en başta uyuşturucu kaçakçılığı gibi illegal yollardan elde ettiklerini kaydeden Likoğlu, PKK'nın da bu işin merkezinde olduğunu, ancak tabanından korktuğu için bunu gizlemeye çalıştığını ifade ediyor.

Uyuşturucu parası bulmak için bağımlıların kendi evinde ve dışarıda hırsızlık, yankesicilik, kapkaççılık, gasp gibi suçlara giriştiklerine değinerek, "Bağımlılığın üst seviyelerinde maalesef veremeyeceği hiçbir değer kalmıyor." diyor. Likoğlu'nun tespitlerine göre, ailede dışlanma çocukları uyuşturucuya sevk ediyor. Likoğlu, çocukların dışlanması, suçlanması ve aile içi şiddet ve hakaret gibi durumların gençlerin kendilerine başka limanlar aramasına yol açtığını söylüyor. Uyuşturucuya başlayanların 40'lı yaşlara geldiğinde genelde ya ölmüş ya da cezaevinde olduğunu bildiriyor. Likoğlu'nun tespitlerine göre, uyuşturucu yakalamak talebi azaltmıyor, talep devam ettiği sürece birileri piyasaya uyuşturucu sürmeye devam ediyor. Likoğlu bu yüzden esas çözümün ailelerin, sosyal sorumluluk sahibi kesimlerin toplumsal bilinci, farkındalığı oluşturup topyekûn ülke insanının uyuşturucudan uzak kalmasının sağlanmasıyla gerçekleşebileceğini ifade ediyor. Deniz Seki, Yıldız Tilbe, Tarkan Tevetoğlu gibi ünlülerin uyuşturucu kullanıcısı olarak gündeme gelmelerini de değerlendiren Likoğlu, bu kişilerin arzuladıkları her şeye ulaştığını, bu isteklerin kontrol altında tutulmadığı durumlarda farklı arayışların ortaya çıktığını belirtiyor.

Uyuşturucu kullananların yüzde 73'ü, sigarayla başlıyor

2009 yılında uyuşturucu madde suçundan hakkında adli işlem yapılan kullanıcılara yönelik uygulanan anket verilerine göre, başlama sırasına göre kullanılan maddeler incelendiğinde; elde edilen veriler madde kullanımında izlenen geçişleri gösteriyor. Başlama sırasına göre bakıldığında; ilk sırada sigara % 73,1, ikinci sırada alkol % 1,3 ve üçüncü sırada esrar % 0,3 oranında görülüyor. BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi tarafından yayınlanan yıllık raporlara göre, Türkiye 2006'dan itibaren dünyada İran'dan sonra en fazla eroin maddesi yakalayan ikinci ülke. Bu rakamlara göre dünya genelinde yakalanan eroinin yüzde 20'si Türkiye'nin operasyonlarıyla ele geçiriliyor.

Zaman



Bu haber 972 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,445 µs