kafeste Tekin gidici | " /> kafeste Tekin gidici | "/>

En Sıcak Konular

Kemal kafeste Tekin gidici

14 Haziran 2010 09:59 tsi
Kemal kafeste Tekin gidici 
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın parti içindeki operasyonları durmak bilmiyor. Sav'ın İl Yönetim Kurulu üyelerine söylediği sözler çok tartışılacak...

İstanbul'da yaşanan istifa geriliminin arkasındaki isim olduğu belirtilen Sav'ın, İl Yönetim Kurulu üyelerine, "Kemal Bey'in MYK'da etrafını öyle bir çaktım ki kıpırdayamaz. Bu yüzden Gürsel'i bırakın. Aranızdan başkan seçin" dediği öğrenildi. Sav'ın çağrısına olumsuz yanıt veren İl Yönetim Kurulu üyeleri, "11 arkadaşımız ile görevimizin başındayız" açıklamasını yaptı. Tüm bu gelişmelerden rahatsız olan ve İstanbul İl Başkanlığı'na yeniden dönmek isteyen Gürsel Tekin'in ise bugün Parti Meclisi'nden istifa edeceği belirtildi.

CHP'de sular durulmuyor. Kaset skandalının ardından istifa eden Deniz Baykal'ın dönüşünü engelleyen Genel Sekreter Önder Sav'ın operasyonları karşısında Gürsel Tekin de pes ediyor. Tekin'in bugün Parti Meclisi (PM) üyeliğinden istifa edeceği öğrenildi. Açık tarihli istifa dilekçesini geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede sunan ve Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul İl Başkanlığı'nı yeniden isteyen Tekin'in bugün Parti Meclisi'ndeki görevinden istifa edeceği bildirildi. Bugün toplanacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ana gündem maddesinin de Gürsel Tekin olacağı ve istifa dilekçesinin karara bağlanacağı öğrenildi.

'BU AŞKTAN VAZGEÇİN'

Kemal Kılıçdaroğlu'nu Genel Başkan yapmak için yaptığı entrikaları yerel bir gazeteye anlatan Önder Sav'ın, Gürsel Tekin'in partideki konumundan rahatsız olduğunu ve İstanbul İl Başkanı olmasını da engellemek için uğraştığı parti kulislerinde en fazla konuşulan konuların başında geliyor. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi 18 kişinin Ankara'da Sav'la yaptıkları görüşmede, "Gürsel Tekin'i yeniden başkan olarak görmek istiyoruz" taleplerine karşı Sav'dan şok cevap aldılar. Sav'ın üyelere, "Gürsel Tekin aşkından vazgeçin. Kemal Bey Gürsel'i istese de olmaz. Kemal Bey'in MYK'da etrafını öyle bir çaktım ki, kıpırdayamaz bile. Bu yüzden Gürsel'i bırakın. Kendi içinizden birini seçin' dediği öğrenildi. Ancak İl Yönetim Kurulu üyeleri Sav'ın bu çağrısına olumsuz yanıt verdi.

TAKTİK ÜYELERE TAKILDI


Bu gelişmelerin ardından hafta içinde İstanbul İl Yönetim Kurulu'nda istifa bilmecesi yaşandı. Bu operasyonun arkasında olduğu belirtilen Sav'ın, istifalarla İstanbul İl Yönetimi'ni düşürmeyi hedeflediği ve "Yönetim düşmüştür" demesine önceki gün "toplantılı mesaj' verildi. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu'nun 11 üyesi İl Sekreteri Uğur Göksoy'un başkanlık ettiği toplantıda, "Yönetimin düştüğü iddiası çok şaşırtıcı. Genel merkezin böyle bir açıklama yapmasına anlam veremedim" dediği öğrenildi. Toplantıya katılan bir yöneticinin ise "Yönetim düştüyse neden kayyum atamıyorlar. Defterlere ve banka hesaplarına neden el koymuyorlar. Genel merkez kendi söylediğine kendisi bile inanmıyor" yorumunu yaptı. Bir başka yöneticisi ise "Medyanın tavrı da çok şaşırtıcı. Sayın Sav bir hafta önce (medyayı istediğim gibi yönlendirdim) demesine rağmen, medya genel merkezden sızdırılan bilgileri test etme ihtiyacı bile duymuyor" tespitinde bulundu.


Yönetim düşmedi görevinin başında

CHP'ye yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İstanbul'daki belediye başkanlarını toplayan Selami Öztürk'ün girişimi Kılıçdaroğlu'nun tepkisini çekti. Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav'a "Bu toplantının anlamı nedir?" diye sordu. Sav'ın, "Benim bir bilgim yok. Başkanlar İstanbul'da belediye çalışmalarını nasıl birlikte yürütürüz diye konuşmuşlar' dediği belirtildi. Sav'ın, bu görüşmenin ardından akşam saatlerinde yakın çevresine "Gürsel Tekin geri dönebilir' dediği ifade edildi. Önder Sav'ın bu görüşmenin ardından Tokat'a gitmemesi ve Ankara İl Yönetim Kurulu üyelerini genel merkeze çağırması ise dikkatlerden kaçmadı. Sav'ın Ankara İl Yönetim Kurulu üyelerine "Ankara'dan Gürsel Tekin'e 12 oy çıkmış, bu nasıl oldu, neden engelleyemediniz" diye sorduğu ifade edildi.

CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu'nun 11 üyesi, bazı medya organlarında yer alan, 'CHP İstanbul İl Yönetimi'nin düştüğü' iddiaları üzerine toplanarak, "Karar yeter sayımız var, görevimizin başındayız" açıklaması yaptı. CHP İstanbul İl Sekreteri Uğur Göksoy tarafından yapılan resmi açıklamada, "CHP İstanbul'da yönetimin düştüğü iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Biz İstanbul İl Yönetimi olarak görevimizin başındayız ve çalışıyoruz. Yönetim Kurulumuz 20 kişiden oluşuyor. 2 arkadaşımız Parti Meclisi'ne seçildikleri için görevleri sona erdi ve bu sayı 18'e düştü. 11 arkadaşımız ile toplandık ve karar yeter sayısını sağladık. İstifa ettiği söylenen 7-8 arkadaşımızın bu kararlarına ilişkin bize ulaşan herhangi bir liste ya da dilekçe yok. Kaldı ki adı istifa edenler arasında telaffuz edilen bazı arkadaşlarımız da bu toplantıda yer aldı. Yönetim Kurulu toplantılarına zaman zaman katılamayan arkadaşlarımız oluyor doğal olarak. Böyle durumlarda bize mazeretlerini iletiyorlar biz de toplantıyı onlar olmadan yapıyoruz. Toplantı için önemli olan karar yeter sayısıdır. 11 kişiyle karar yeter sayısını sağlayınca toplantımızı gerçekleştirdik. CHP İstanbul İl Yönetimi düşmemiştir, görevinin başındadır" denildi.


Lokantada il başkanı seçilmez

İstanbul'daki 12 belediye başkanından 9'unun Ortaköy Feriye Restoran'da toplantı yapmasını "kendisine karşı bir hareket' olarak yorumladığı öğrenilen CHP lideri Kılıçdaroğlu, yakın çevresine, "Lokantada il başkanı seçmeye çalışmak geleneklerimizde yok' dedi. Kılıçdaroğlu'nun istifa eden 8 yöneticiyle ilgili olarak bilgi aldığı ve yöneticileri kimlerin istifaya zorladığının araştırılmasını istediği de kaydedildi. Öte yandan, üyeleri istifaya zorladığı öne sürülen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yaklaşık 600 kişinin katıldığı CHP Ataşehir İlçe Örgütü toplantısında iddiaları yalanladı.


Sav'ın tercihi Berhan Şimşek

Deniz Baykal'ın istifasının ardından CHP'deki sancılı süreç devam ediyor. İstanbul İl Örgütü'nde yaşananlar, Gürsel Tekin'in yeniden İstanbul'a dönmek istemesi partideki çalkantıları iyice su yüzüne çıkardı. Tekin, geçtiğimiz cuma günü yaklaşık bir saati bulan görüşme yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul il başkanlığına geri dönmek istediğini bildirdi. Ancak, net bir yanıt alamayan Tekin, kendisi hakkında bir kaç gün içinde karara varılacağı cevabı ile genel merkezden ayrıldı. Tekin'in PM'den istifa ettiğini belirten dilekçeyi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdiği öğrenildi. İstanbul il yönetimini istifa ettirerek, kongreye gidilmesinin önüne geçmeye çalışan Sav, başarılı olması durumunda MYK tarafından İstanbul İl Örgütü'nün yönetimine atamaların yapılmasını sağlayacak. Bu durumda da Sav'ın kafasındaki isim olduğu belirtilen Berhan Şimşek, CHP İstanbul İl Başkanı olacak.

yenişafak



Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,386 µs