En Sıcak Konular

Adli Tıp'a iki atama

14 Haziran 2010 09:53 tsi
Çocuk istismarı ile cinsel suçlara bakan Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'nun iş yoğunluğuna Adalet Bakanlığı'ndan çözüm geldi.

Hüseyin Üzmez skandalı ile gündeme gelen ve çocuk istismarı ile cinsel suçlara bakan Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'nun iş yoğunluğu nedeniyle yaklaşık 1 sene sonraya randevu vermesi Adalet Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Adalet Bakanlığı adına Cumhuriyet savcılıklarına yazı gönderen Personel Genel Müdürü Birol Erdem, mahkeme ve savcılıklardan Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'na gönderilen muayeneli vakaların randevu tarihlerinde dile getirilen sıkıntıların giderilmesi için Sağlık Bakanlığı ile çözüme yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.

DOSYALAR BEKLEMEYECEK

Bu çalışmalar kapsamında gerek mecburi hizmet gerekse açıktan atama kuralarında Adli Tıp Kurumu'na da yer verilmesinin sağlandığı belirtilen yazıda, 30 Nisan 2010 tarihinde yapılan 32. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasında Adli Tıp Kurumu'na iki çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanının atandığı ifade edildi. Yapılan iki atamanın Adli Tıp Kurumu'ndaki personel eksikliğini kısmen gidereceği ve muayene sayısını arttıracağı kaydedilen yazıda, önceden verilen randevu tarihlerinin öne çekilebileceği ifade edildi. Yazıda, tutuklu işler ve zaman aşımı yakın olan dosyalara ilişkin 6. İhtisas Kurulu'nca verilen randevu tarihlerinin öne çekilmesi için Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na başvurularak yeni randevu tarihinin alınabileceği belirtildi.

SAVCILIKLARA BiLDiRiLDi

Adalet Bakanlığı’nın uzman hekimlerle ilgili yazısının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşmasının ardından Başsavcı Aykut Cengiz Engin tarafından Beşiktaş'taki özel yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Yargı ilk Derece Mahkemesi'ne iletildi. Başsavcı Engin bu konuda gereğinin yapılmasını tüm savcılıklardan talep etti. Bakanlığın yazısının İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun görev verdiği tüm Marmara Bölgesi savcılıklarına da gönderildi.

bugün



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,496 µs