En Sıcak Konular

Ölüm madeninde fare alarmı...

14 Haziran 2010 09:11 tsi
Ölen üç işçinin ailesi 'Denetimler yetersizdi. Evlatlarımız gaz detektörlerine güvenmiyordu' diyerek isyan etti.

17 Mayıs’ta Zonguldak’ta yaşanan faciayla ilgili Taşkömürü Kurumu ve taşeron firma hakkında şikayette bulunan ölen üç işçinin ailesi “Denetimler yetersizdi. Evlatlarımız gaz detektörlerine güvenmiyordu” diyerek isyan etti.
Madencilerin, ocakta tehlike olup olmadığını farelerle anladığı da ortaya çıktı...

Zonguldak Karadon Kömür Ocağı’ndaki grizu faciasında yaşamını yitiren 30 madenciden üçünün ailesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve taşeron firma Yapı-Tek hakkında şikayette bulundu. 17 Mayıs’taki patlamada hayatını kaybeden Adem Çengel, Ekrem Akkaya ve Hüseyin Arslan’ın aileleri, avukatları Ünal Demirtaş ile birlikte emniyete giderek ifade verdi. TTK ve madencilerin çalıştığı şirketin yetkilileri hakkında da şikayette bulunan aileler, suçluların bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi. Adem Çengel’in kız kardeşi Güler Kubilay, ağabeyi ile sohbet ettiklerinde iş yeri ortamını kendisine anlattığını ifade etti. Kubilay, ocakta gaz detektörlerine güvenmediğini belirten ağabeyinin, gerekli denetimlerin ve ölçümlerin yapılmadığını söylediğini de öne sürdü.

KUŞ BİLE GÖTÜRECEKTİ

Çengel’in ocaktaki farelerden medet umarak hareketlerini takip ettiğini anlatan Kubilay şunları aktardı: “Ağabeyim fareler ocakta dolaşıyorsa gaz tehlikesi olmadığını anlıyormuş. Hayvanlar kaçmaya başlarsa gazın yükseldiğini tahmin ediyormuş. Hatta ocağa kafeste kuş getirmeyi bile düşünüyordu.” Sonuna kadar ailelerin yasal haklarını kullanacağını anlatan avukat Demirtaş da “Aileler, devletten bu işi sonuna kadar takip etmesini istiyor” dedi.

‘ZORLA MADENE SOKTULAR’ iDDiASI

Madencilerden Hüseyin Arslan’ın eşi Fatma Arslan, TTK’dan emekli olan eşinin, çektiği krediyi ödeyebilmek için taşeron şirkette işe başladığını söyledi. Eşinin patlamadan 2 hafta önce de geçirdiği iş kazasında kaburgalarının ezildiğini ve ayağından yaralandığını anlatan Arslan, “Eşime 4 gün istirahat vermişlerdi. İşyerlerinde çok ihmaller yaşandığını, denetimlerin yapılmadığını anlatırdı. İstirahatı bittiğinde artık çalışmayacağı sözünü vermişti” dedi. Arslan, patlamanın olduğu gün eşinin istirahat kağıdını verip eve döneceğini belirterek “Ama gelmedi. Zorla ocağa sokmuş olabilirler” diye konuştu.

bugün



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,777 µs