En Sıcak Konular

BDP'li vekilden tahrik !

14 Haziran 2010 08:32 tsi
BDP Van Milletvekili Özdal Üçer konuşmasında hedef alan sözler kullanınca PKK sempatizanları, taşlı molotoflu eylem yaptı.

Adana'da Demokratik Yurtsever Gençlik Grubu'nun 'Fuhuşa, Uyuşturucuya ve Asimilasyona Son' adlı yürüyüşüne katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, yaptığı konuşmada Hükümet, Valilik ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin çocuk tacizcilerini korudukları yönündeki iddialarını sıralayınca, Dağlıoğlu Mahallesi'nde terör örgütü PPK sempatizanları, taşlı molotoflu eylem yaptı.

Merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde Demokratik Yurtsever Gençlik adlı grup tarafından düzenlenen yürüyüş olaysız başladı. Fuhuş, uyuşturucu ve asimilasyon karşıtı yürüyüşte, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'de hazır bulundu. Dağlıoğlu Mahallesi Cuma Pazarı civarında bulunan Demokrasi ve Kültür Evi adlı dernek binasına kadar devam eden yürüyüş, askeri birliğin önünden geçilene kadar sorunsuz bir şekilde devam etti. Terör örgütü PKK ve Teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atmaya devam eden grup, nöbetçi askerler tarafından yuhalandı.

Yürüyüşün ardından dernek binasının önünde toplanan grup sağlı sollu direklere çekilen Öcalan posterlerinin altında bir süre eğlendi. Eğlencenin ardından bir konuşma yapan BDP Van Milletvekili Üçer, kalabalığa hitap etti. Üçer yaptığı konuşmada, polise taş atan çocuklarla ilgili yasa değişikliğine destek vermeyeceklerini açıkladı. Üçer, " O çocuklar mı suçlu yoksa 23 Nisan'da Kürt çocuklarının başını dipçiğiyle ezen güvenlik güçleri mi?" diye konuşarak kalabalığı tahrik etti. Üçer konuşmasında, Adana Valisi İlhan Atış ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'i hedef aldı. Kesmez'i Van'da işkence yapmak ve çok sayıda kişinin öldüğü olaylara adının karışmasıyla suçlayan Üçer, "Bu kişi görevden alınması gerekirken aynı işleri Adana'da da devam ettirsin diye bu şehre atandı. Vali İlhan Atış ise halkın hizmetkarı olduğunu unutup halka efendilik yapmaya kalkıyor. "Çocuklarınıza sahip çıkmazsanız, hapse atarım, elinizden alıp yurtlara atarım" diyor. Kim olursa olsun haddini bilecek. Haddini bilmezse bildirirler" şeklinde konuştu. Üçer yaptığı konuşmada halkın ahlaki değerlerine sahip çıkmayan devlet yetkililerini istemediklerini belirterek, "Ahlaki değerlere sahip çıkmayan yetkililer çekip gitmeli" dedi. Adana'da bir okulda taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmene yetkililerin sahip çıktığını, koruduğunu iddia eden Üçer, bu olayın duyulmasının ardından valinin istifa etmesi gerekirdi" dedi. Öte yandan tüm siyasi tutukluların serbest bırakılması gerektiğini belirten üçer, Teröristbaşına "Sayın Öcalan" diye hitap ederek, "Barışa vereceği katkılar için İmralı'da tutulan Sayın Abdullah Öcalan'ın da serbest bırakılması gerekiyor" dedi.

Üçer'in konuşmasının ardından grup dağıldı. Ancak tahrik edici konuşma etkisini kısa sürede gösterdi. Konuşmanın üzerinden 10 dakika geçmeden Dağlıoğlu Mahallesi savaş alanına döndü. İçlerinde çok sayıda çocuğunda olduğu yüzleri maskeli PKK sempatizanı bir grup, Karasu Kavşağı'nda bir araya geldi. Polise, molotof ve taşlarla saldıran grup, çevredeki esnafın dükkanlarını kapatmasına sebep oldu. Korsan gösteri yapan grup bir kez daha havai fişek kullandı. Çevik Kuvvet polisinin müdahalesiyle kısa süren gösteri, eylemci grubun ara sokaklara dağılmasıyla son buldu.

bugün



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,554 µs