En Sıcak Konular

CHP'de yeni kriz kapıda

14 Haziran 2010 08:30 tsi
CHP'de yeni kriz kapıda

CHP’de İstanbul eski İl Başkanı Gürsel Tekin’in ne olacağı sorusu her geçen gün daha büyük bir krize dönüşürken ufukta yeni bir kriz belirdi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Mehmet Moğultay önceki gün CHP’ye katıldı. Kadıköy’den üyelik başvurusu yapan Moğultay’ı, Kılıçdaroğlu’nun şahsen davet ettiği ve parti rozetini bizzat takacağı öğrenildi. Bu yeni durum CHP’de yeni bir kriz demek, çünkü partinin en güçlü adamı Genel Sekreter Önder Sav, Moğultay’a karşı. Hatta kurultay sonrası Parti Meclisi oluşturulurken Emre Saltık’ı bizzat Sav, Moğultay’a yakın olduğu gerekçesi ile liste dışı bırakmıştı. Sav’a yakın kaynaklar “Kılıçdaroğlu’nun akıl hocası” saydıkları Moğultay’ın partiye gelişine tepkili. Bu durum Tekin’den sonra ikinci bir krizin de Moğultay üzerinden çıkacağının göstergesi olarak kabul ediliyor.

TEKİN MUAMMASI SÜRÜYOR

Tekin’in durumu ise tam bir krize dönüştü. Bugün yapılacak MYK’da nihai bir karar bekleniyor ama son iki günde çarpıcı gelişmeler yaşandı. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri cumartesi günü toplanıp “İşsizliğe Karşı Mücadele Kurultayı’’ için düğmeye basma kararı aldı. Bu kararın sembolik anlamı ise şu: Biz görevimizin başındayız. CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu’nun 11 üyesi cumartesi günü öğlen saatlerinde Şişhane’deki il merkezinde bir araya geldi. İl Sekreteri Uğur Göksoy’un başkanlık etiği toplantıda durum değerlendirmesi yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Yönetimi’ne verdiği talimatın uygulanması için gereken çalışmaların yapılması takvime bağlandı.

bugün



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs