En Sıcak Konular

Sav: Ben vekilim gerçek sahip CHP'lilerdir

12 Haziran 2010 22:44 tsi
Sav: Ben vekilim gerçek sahip CHP'lilerdir CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP tarihinde en uzun süreli genel sekreterlik yapan bir siyasetçi olmanın onuruna erdiğini belirterek, “Ben bu görevde vekaleten duruyorum. Bu görevin asli sahibi CHP'lilerdir” dedi.

Önder Sav, CHP Genel Merkezinde tebrik amacıyla kendisini ziyaret eden Ankara İl Örgütü mensuplarına hitap etti. Son kurultay ve sonraki görev dağılımı sürecinde tüm ülkede olduğu gibi Ankara örgütünde de büyük bir coşku yaşandığını söyleyen Sav, bu kutlamaları CHP Genel Sekreteri olmanın ötesinde CHP hükmi kişiliği ve çalışma arkadaşları adına kabul ettiğini ifade etti.

Sav, “CHP'de uzun yıllar genel sekreterlik yapan rahmetli Kasım Gülek'in görev süresini de aşan, CHP tarihinde en uzun süreli genel sekreterlik yapan bir siyasetçi olmanın onuruna erdim. O bakımdan hem CHP'ye hem sizlere minnettarım. Ben bu görevde vekaleten duruyorum. Bu görevin asli sahibi CHP'lilerdir, siz CHP emekçilerisiniz” diye konuştu.

CHP'nin, kısa süre önce olmaz sanılanı gerçekleştirdiğini savunan Sav, 23 Mayıs'taki kurultayda sadece CHP Genel Başkanı'nı değil, kısa zaman sonraki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı da seçtiklerini dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan seçilmesinin ardından CHP'ye ilginin arttığını anlatan Sav, “Bizler Cumhuriyetin en köklü partisinin mensupları olarak önümüze konmak istenen tertipleri, komploları, tuzakları, engellemeleri bir bir aşmanın yolunu bulacak yetenekte siyasetçileriz. İster içten, ister dıştan, CHP'yi sindirmeye, satın almaya yönelik hiçbir çaba CHP'nin ayağındaki toz dahi olamayacaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye'de, açlık sınırının altında geçinmeye mahkum 10 milyon insanın bulunduğunu, bu kişilerin 6 milyonunun ise işsiz olduğunu iddia eden Sav, memurun halinin de içler acısı olduğunu ileri sürdü.

Ülkedeki 9 milyon civarındaki emeklinin de zor koşullarda yaşadığını öne süren Sav, karşılıksız çeklerin ve kepenk kapatan esnafın sayısının arttığını savundu.
“Çiftçilerin durumunun güçleştiği ve yolsuzlukların arttığı” görüşünü de dile getiren Sav, “Bu düzenin böyle süreceğini sananlar bir gün yanıldıklarını anlayacaklardır” dedi.

“Milletvekili dokunulmazlığına sığınarak bağımsız Türk yargıçlarından hesap sormaya kalkanlar bulunduğunu” ileri süren Sav, “Bir gün gelecek, o kendilerinden hesap sordukları yargıçlar, hesap soranlardan hesap sorar hale geleceklerdir” diye konuştu.

“HIZIR PAŞALARIN SONU GÖRÜNMEYE BAŞLADI”

Pir Sultan Abdal'ın, “Yürü be Hızır Paşa, senin de çarkın kırılır. Güvendiğin padişahın, bir gün o da devrilir” deyişine atıfta bulunan Sav, “Hızır Paşaların sonu görünmeye başladı. Sıra padişaha geldi. Padişah da devrilecek Türkiye'de” şeklinde konuştu.

CHP'nin başka partiler gibi sıradan dilekçelerle kurulan bir parti olmadığını söyleyen Sav, partilerinin Mustafa Kemallerin, İsmet Paşaların, Bülent Ecevitlerin partisi olduğunu ifade etti.

Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı gibi devrimcileri anmak istediğini dile getiren Sav, Sivas'taki Madımak Otelinde hayatını kaybeden aydınları, saz çalan, semah dönen canları da andığını söyledi.

CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı da, ziyaretlerini, partinin yeni yönetimini kutlamak üzere gerçekleştirdiklerini anlattı. Bir referandum sürecine girildiğini anlatan Yıldızlı, bu sürecin seçim sürecine de dönüşebileceğini savunarak, partililerden, seçmen listelerini kontrol etmelerini ve sandık kurullarının oluşturulması konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Ziyarette, CHP genel sekreter yardımcıları Tekin Bingöl ve Abdürrezzak Erten, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve çok sayıda partili de hazır bulundu.



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,514 µs