En Sıcak Konular

İzmir'de Gazze için yürüyüş

12 Haziran 2010 21:57 tsi
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Yönetim Kurulu Üyesi Türker Saltabaş, dünyanın vicdanını ayağa kaldırmak için Gazze'ye gittiklerini, İsrail'in engellemelerini beklediklerini ifade ederek, ''Ama gerçek mermiler kullanacaklarını hiç beklemiyorduk'' dedi.

İzmir'de İHH organizasyonunda ''Filistin'e destek yürüyüşü'' gerçekleştirildi. Basmane Gar'ı önünde toplanan kalabalık, Fevzipaşa Bulvarı'ndan yürüyüşe başladı. Konak yönü trafik akışına kapatılan bulvarda yürüyen kalabalık, Filistin Bayrakları, dövizler, Gazze'de yarananların fotoğraflarını taşıyarak, İsrail aleyhine sloganlar attı. Yürüyüşe, İsrail askerlerinin operasyon yaptığı Mavi Marmara gemisindeki gönüllülerden bazıları da katıldı.

Türker Saltabaş yaptığı konuşmada, İsrail'in Mavi Marmara'ya yaptığı operasyonun hiçbir zaman unutulmayacağını, tarihte yerini aldığını belirtti. İsrail'in, Filistin'e insani yardım götüren gemilerin yolunu keseceğini, geçişlerini engellemek için her yolu deneyeceğini bildiklerini ifade eden Saltabaş, ''Ama gerçek mermiler kullanacaklarını hiç beklemiyorduk'' dedi.

Saltabaş şunları söyledi:

''Biz dünyanın vicdanını ayağa kaldırmak için oradaydık, buna kurşunla karşılık verdiler. Zulme karşı direnişimiz devam edecek. Biz, İspanya'dan kaçarak Türkiye'ye gelen Yahudileri bu güne kadar kardeş olarak görerek yaşattık, bundan sonra da yaşatacağız. Biz yalnızca zalimlere, zulümlerine karşıyız. İnsanlığın vicdanını ayağa kalktıkça bizler kazanacağız, zulmettikçe onlar kaybedecekler, o günü bekleyin.''

İHH İzmir Şube Başkanı Rasim Çağlar ise, İsrail'in operasyonlarında binlerce Filistinli'nin yaşamını yitirdiğini, uygulanan ambargoyla Gazze'nin 4 yıldır açık hava hapishanesine dönüştürüldüğünü söyledi.

Çağlar, ''Uluslararası yardım organizasyonunun 11 gemilik insani yardım hedefi, İsrail askerlerinin operasyonuyla sona erdi. İsrail'in içinden bile bu operasyona isyan bayrakları açıldı. Filistin'de yaşananlar, üstün teknolojiye karşı cesur yürekle karşı koymadır. Filistin, özgürlüğü benimseyen tüm insanlığın davasıdır. Adaletten yana olmadıkça insanlık üzerine düşeni yapmış olmayacak'' dedi.

Konuşmaların ardından ozan Mikail Kurt da bazı parçaları seslendirdi.



Bu haber 916 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,574 µs