En Sıcak Konular

Operasyonun ardında...

12 Haziran 2010 18:54 tsi
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, 'avukatlığını yapayım' dediği kişilerin operasyon yaptığını söyledi.

 CHP yaşananlardan herkesin ibret olması gerektiğini ifade eden Ergün, insanların kişisel zafiyetlerinin şu veya bu kişiler tarafından gözlendiğini ve bunların bir gün çok kötü bir şekilde kullanılabileceğini kaydetti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından Hükümet'in icraatlarının anlatıldığı "Türkiye Buluşmaları" konferanslarında Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Esenler Kültür Merkezi'nde partililerle buluştu. Toplantıya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu da katıldı.

CHP içinde yaşanan gelişmelere değinen Ergün, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, 'avukatlığını yapayım' dediği kişilerin operasyon yaptığını söyledi. Ergün, "Ama Türkiye'de maalesef bizim siyasetçilerimizi yanlış yapan insanların yanında görüyorsunuz. Ya yanlış yapanın karşısında dur! Adam çete kurmuş. Bomba var, lav silahı desen var, roketatar desen var, suikast planı desen var, adam öldürme desen var. 'Burada bir yanlış olabilir. Ben bunun avukatlığını yapayım.' diyorsun. Ya yapma, sen yapma bari. Bunun avukatlığını yapacak çok adam bulunur bu memlekette. Ne oldu. O 'avukatlığını yapayım' dediğin adamlar sana da operasyon yaptılar. Sayın Baykal basın toplantısı yaparken 'CHP'yi dizayn etmek isteyenlere bir mesaj, bir fırsat vermek istiyorum' dedi. CHP'yi dizayn etmek isteyen bir yapının bu işleri organize ettiğini sen yakından biliyorsun. Bu yaşananlardan hepimizin ibret alması gereken bir şey varsa; kişiler zafiyetlerinin şu veya bu kişiler tarafından gözlendiğini ve bu zafiyetlerinin bir gün çok kötü bir şekilde kullanılabileceğini bilemelileridir. Onun için herkesin dürüst ve kişisel zafiyetlerinden uzak siyaset yapması lazım."

Anayasa çalışmalarından bahseden Ergün, Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bu yeni anayasa ile Türkiye'nin demokrasi çıtasının yükseltileceğini söyledi. Ergün, "Ne tartışmalar yapıldığını görüyorsunuz. Deniliyor ki; AK Parti yargıyı ele geçirmeye çalışıyor. Yargıyı ele geçirmeye çalışanların ne olduğunu gazete sayfalarında okuyorsunuz. Bir telefonla istenilen adam hakkında istenilen kararın alındığı bir atmosferden söz ediliyor." diye konuştu. Anayasa çalışmaları sırasında yüksek yargı üyelerinin tutumlarını da eleştiren Ergün, yargıçların Anayasa çalışmaları sırasında peş peşe 10'ar dakika arayla makineli tüfek gibi açıklamalar yaptığını belirterek, "Uydurma bir panel düzenleniyor, orada bir açıklama yapılıyor. Yargı tehdit ediliyor birisi tarafından. Yargıya şantaj yapılmaya, etkilenmeye çalışılıyor. Bakıyorsunuz aynı kişilerden 'gık' yok. Çıkıp 'bu ayıptır, yanlıştır' deyin. Ya bari bir kınayın! Biz de bilelim ki hakikaten siz orada yargı bağımsızlığını korumaya çalışan adamlarsınız." ifadelerini kullandı.

Konuşma sonunda Ergün'e AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu hediyesini takdim etti.

(CİHAN)



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,008 µs