En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül: O saldırıyı ancak...

12 Haziran 2010 16:23 tsi
Cumhurbaşkanı Gül: O saldırıyı ancak... Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk gemisine saldıran İsrail'le diplomatik ilişkilerin kesilebileceğini açıkladı.

Fransa'nın prestijli gazetesi Le Monde'a röportaj veren Gül, İsrail'in "ancak PKK veya El Kaide terör örgütünün yapacağı bir saldırı" yaptığını söyledi.

Gül, İsrail'in Türkiye'den özür dilememesi ve bağımsız komisyon kurulmasına onay vermediği takdirde iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kesilebileceği uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı Gül, "Tarihte ilk kez, bir ülkenin ordusu, uluslararası sularda Türk sivillerin ölümüne yol açan bir saldırıya imza attı. Soğuk savaş döneminde Sovyetler Birliği bile bize karşı böyle bir şey yapmamıştı." ifadelerini kullandı.

Gül, İsrail'in Mavi Marmara gemisine saldırısını Al Kaide, PKK ve ASALA gibi terör örgütlerinin saldırısına benzetti. Saldırıyı "affedilmeyecek ve unutulmayacak bir hata" olarak niteleyen Cumhurbaşkanı, İsrail'in "Türkiye'nin dostluğunun önemini anlamadığını" ifade etti. Gül, Birleşmiş Milletler'in İran'a yönelik ambargo kararına rağmen, 17 Mayıs'ta Türkiye ve Brezilya'nın arabuluculuğuyla imzalanan antlaşmanın "kadük" duruma düşmediğini ve diplomatik yolların hala açık olduğunu vurguladı. AB'nin Türkiye olmadan Ortadoğu'da söz sahibi olamayacağını belirten Gül, "AB stratejik gözlüklerini taktığı anda her şey daha net görünecek. AB, bugün kendi ağırlığının farkında olmadığı bir dönem yaşıyor." ifadelerini kullandı. Gül, Sarkozy ve bazı Avrupa liderlerinin engelleme çabalarına rağmen, Türkiye'nin AB üyelik sürecine ilişkin sorumluluklarını yerine getireceğini kaydetti.

Zaman



Bu haber 1,055 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,393 µs