En Sıcak Konular

'Din hizmetleri caminin dört duvarı arasına hapsedilemez'

12 Haziran 2010 15:34 tsi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, birçok sosyal sorun karşı karşıya olunduğunu, bu sorunlara duyarsız kalamadıklarını belirterek, ''Sadece din hizmetini caminin dört duvarı arasına hapsedemeyiz'' dedi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret eden Bardakoğlu, din görevlileri ile yapacakları değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı için kente geldiğini söyledi.

Din görevlileri ile bir araya gelmeyi önemsediklerini ifade eden Bardakoğlu, ''Çünkü Ankara'da oturup devamlı yazı göndererek her şeyi düzeltmek ve sorunları görmek, çözmek mümkün değil. Din görevlilerimizle bir araya geliyor, onları dinliyor, onların katkılarını, sorunlarını, heyecanlarını paylaşıyoruz. Güzel yurdumuzun her yerini adeta karış karış gezmeye ve sorunları yerinde görmeye çalıştık'' diye konuştu.

Şehri ziyarette biraz geç kaldığını, bu nedenle Tokatlılara karşı mahcup olduğunu söyleyen Bardakoğlu, kentte 2 gün önce askeri helikopter düşmesi sonucu üzücü bir olay yaşandığını anımsatarak, ''Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, vatanın her neresinde olursa olsun bir şehidimiz olduğunda yüreğimiz burkuluyor, acı duyuyoruz. Hangi vesileyle olursa olsun, işte teknik kaza sebebiyle olsun, hepsi de vatanın, milletin bütünlüğü, bağımsızlığı için mücadele eden çok aziz insanlar'' ifadesini kullandı.

Din görevlileri olarak ülkenin birliğinin, beraberliğinin adeta mayası olmaya, harcı olmaya gayret ettiklerini anlatan Bardakoğlu, şöyle konuştu:

''Hiçbir ayrım yapmadan, her insanımızın yanında olmayı, doktorumuz burada ama biz gönül doktoru olmayı arzu ediyoruz. Çünkü 21. yüzyılın, modern hayatın getirdiği birçok sıkıntılar var. Bir de insanların gönül dünyasında zenginlik sağlayamazsak, hayat daha katlanılması zor hale geliyor. Bugün biz istiyoruz ki hem toplumsal, milletçe birlik, dirlik için, hem de bireyin kendi iç dünyasında huzuru, sükuneti, kendisiyle, toplumuyla barış olması için bir rahmet olsun diyoruz. Bu yıl Kur'an yılı, inşallah bu yıl Kur'an ile bulaşmamız daha artacak, Peygamber efendimizi daha iyi tanıyacağız. Cumhuriyetin bir kurumu olarak toplumumuzun ortak değerleriyle, çağdaş dünyanın birikimleriyle, hedefleriyle ve dinimizin ana kaynaklarının doğru bilgisiyle buluşmayı sağlayan bir temelin, misyonun sahibi olarak geliyoruz.''

-''SOSYAL SORUNLARA DUYARSIZ KALAMIYORUZ''-

Vali Yılmaz'a Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından ''Kur'an Yolu Tefsiri'', Safahat'ın orijinal Türkçe tercümesinin baskısını ve diğer neşriyatları hediye eden Bardakoğlu, yayınların önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''O kadar sosyal sorunla karşı karşıyayız ki biz bunlara karşı duyarsız kalamıyoruz. Yani sadece din hizmetini caminin dört duvarı arasına hapsedemeyiz. Şimdi el kitapları hazırladık, tüm Türkiye'de bunların okunmasını ve yayılmasını istiyoruz. Gençlik ve sorunları, intihar, aile huzuru, değişen dünyada kadın, sokak çocukları, şiddet ve çocuk, insan hakları, sahtecilik, kumar, madde bağımlılığı, iş ve ticaret ahlakı, tüketim ahlakı ve İslam, çevre bilinci, hurafeler, engelliler, yaşlılar, yani ne kadar güncel sorun varsa elimizi taşın altına koyalım arzu ettik.''

Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyanet İşleri Başkanlığını Cumhuriyet'in temel kurumu olarak kurduğunu, bu kurumun bilim temelli olarak, bilimin ana kaynaklarına dayalı olarak faaliyet göstermesini istediğini vurgulayan Bardakoğlu, kurum olarak bilimsel yayınlara ve çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

Vali Şerif Yılmaz ise Bardakoğlu'nu Tokat'ta misafir etmekten mutlu olduklarını söyledi. Şehre uzun süredir bir Diyanet İşleri Başkanının gelmediğini belirten Yılmaz, ziyaretinden dolayı Tokat halkı adına teşekkür ettiği Bardakoğlu'na hediye olarak ahşap çeyiz sandığı ve Tokat yazması verdi.

Ziyarette, AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri de hazır bulundu.



Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,775 µs