En Sıcak Konular

Hac'da görev almak isteyen sağlık personeli aranıyor

12 Haziran 2010 10:38 tsi
Hacda görev yapmak isteyen sağlık personeli, 14-30 Haziran tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığına başvurabilecek.

Edinilen bilgiye göre, resmi bir sağlık kurumunda, özeller dahil üniversite hastanelerinde veya Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış özel sağlık kuruluşlarında branşı ile ilgili görevlerde fiilen çalışan uzman doktorlar, 1 Temmuz 2010 itibariyle resmi bir sağlık kurumunda, özeller dahil üniversite hastanelerinde, kurum tabipliklerinde ve Sağlık Bakanlığından ruhsatlandırılmış özel sağlık kuruluşlarında en az 3 yıldır fiilen çalışan pratisyen doktorlar ile resmi bir sağlık kurumunda 1 Temmuz 2010 itibariyle en az 5 yıldır çalışan diş hekimi ve eczacılar başvuruda bulunabilecek.

Ebe, hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni, laboratuvar, tıbbi cihaz tamir, röntgen, anestezi, ameliyathane ve diş teknisyenleri, eczacı kalfası, hastanelerde servis hizmetlerinde fiilen hasta bakıcı olarak görev yapan hizmetli personel ile sterilizasyon hizmetlerinde çalışanlarda ise yataklı tedavi hizmeti veren resmi bir sağlık kurumunda veya 112 Acil'de, 1 Temmuz 2010 tarihi itibariyle talepte bulundukları görev unvanında en az 5 yıldır fiilen çalışıyor olmak şartı aranacak.

Pratisyen doktor, diş hekimi ve eczacılardan 1960 ve daha sonraki yıllarda, ebe, hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni, laboratuvar, tıbbi cihaz tamir, röntgen, anestezi, ameliyathane ve diş teknisyenleri, eczacı kalfası, hasta bakıcılarda ise 1970 ve daha sonraki yıllarda doğanlar başvurabilecek.

Diyanet; başhekim, başhekim yardımcıları, başhemşire ve başhemşire yardımcıları hariç sağlık ekibinde, 20 dahiliye, 14 göğüs hastalıkları, 5 kardiyoloji, 3 anestezi, 6 acil, 6 genel cerrahi, 6 ortopedi, 6 nöroloji, 3 psikiyatri, 3 üroloji, 2 cildiye, 4 göz, 6 kulak burun boğaz, 4 kadın doğum, 9 intaniye, 4 radyoloji uzmanı ile 6 aile, 5 diş hekimi, 106 pratisyen uzman olmak üzere toplam 218 doktor, 120 ebe veya hemşire, 47 sağlık memuru, 74 hasta bakıcı, 11 laboratuvar teknisyeni, 15 acil tıp teknisyeni, 8 eczacı, 10 eczacı kalfası, 6 tıbbi cihaz teknisyeni, 7 anestezi teknisyeni, 11 röntgen teknisyeni, 4 diş teknisyeni ve 3 sterilizasyon teknisyeni görevlendirmeyi planlıyor.

Başvuruda bulunmak isteyen sağlık personeli, ''http://hac.diyanet.gov.tr'' internet adresindeki formu dolduracak, alınacak çıktıya fotoğraf yapıştırarak, kurum yetkilisine onaylatacak.

Hekimler, diş hekimleri ve eczacılar sınava tabi tutulmayacak. Sınava girecek sağlık personeli, 15 TL'lik sınav ücretini internet adresinde belirtilen banka hesaplarına yatıracak. Form ve banka dekontu, elden veya posta yoluyla Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Dairesi Başkanlığı'na gönderilecek.

Şartlarına uygun olarak başvuranlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bölge merkezi olarak belirlenecek yer ve tarihlerde test sınavına tabi tutulacak. Test sınavı sonucundaki puan sıralamasına göre ihtiyacın yüzde 50'sı kadar fazla personel ile hekim, diş hekimi ve eczacı mülakata alınacak.

Görevlendirmeler, test sınavına katılan personelin aldıkları puanların ortalaması, hekim, diş hekimi ve eczacıların ise mülakatta aldıkları puanlar dikkate alınarak sırayla yapılacak.



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,161 µs