En Sıcak Konular

Obama, BP Başkanı ile faciayı görüşecek

11 Haziran 2010 19:53 tsi
Barack Obama, BP anlaşmalı olduğu petrol platformunun infilak etmesiyle 1500 metre deniz dibinde petrol akmaya başlaması ve çevre kirliliğinin meydana gelmesiyle ilgili BP Başkanı Carl-Henric Svanberg ile görüşecek.

Amerikan hükümetinin kirlilikle mücadele çalışmalarının sorumlusu sahil muhafaza komutanı Amiral Thad Allen tarafından yapılan açıklamada, haftaya çarşamba günü yapılması beklenen görüşmede, "Svanberg'in yanı sıra BP'nin ilgili üst düzey yöneticilerinin de bulunabileceği" kaydedildi.

Allen, hükümet yetkilileriyle BP yetkilileri arasında yapılacak görüşmenin bir bölümüne Başkan Obama'nın da katılacağını söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs de daha önce yaptığı açıklamada Obama'nın BP Yönetim Kurulu Başkanı Tony Hayward ile gelecek hafta görüşebileceğini dile getirmişti.

Petrol miktarı tahmin edilenin iki katı

Amerikalı yetkililer, Meksika Körfezi'nin tabanından her gün denize karışan ham petrol miktarının 40 bin varil civarında ve tahmin edilenin iki katı olduğunu bildirdi.

Amerikan Jeofizik Enstitüsü Başkanı ve Amerikan yönetiminin petrol sızıntısını değerlendirmek için atadığı uzmanlar komisyonunun yöneticisi Marcia McNutt, son bilimsel tahminlere göre, denize her gün akan ham petrol miktarının asgari 20 bin ve azami 40 bin varilin biraz üzerinde olduğunu belirtti.

Uzman komisyonunun önceki tahmini, 12 bin ila 19 bin varil idi. Patlamayla batan platformu işleten İngiliz BP şirketinin son çare olarak deniz tabanındaki sızıntı noktalarına yerleştirdiği huni sistemiyle günde 15 bin varil petrol toplanıyor ve bu miktarın 28 bin varile (4,45 milyon litre) çıkarılması hedefleniyor.

Obama'nın, BP Başkanı Carl-Henric Svanberg'i görüşmeye çağırmasıyla birlikte İngiliz petrol devinin hisselerinin borsalardaki düşüşü sürüyor.

cnnturk



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,615 µs