düştü mü? | " /> düştü mü? | "/>

En Sıcak Konular

CHP'de İstanbul İl Teşkilatı düştü mü?

11 Haziran 2010 20:10 tsi
CHP'de İstanbul İl Teşkilatı düştü mü? CHP'de İstanbul İl Teşkilatı düştü mü? Genel Merkez bunu iddia ederken, İstanbul örgütü ise 'görevimizin başındayız' diyor. Krize Kemal Kılıçdaroğlu'nun el atması bekleniyor.

CHP'de İstanbul İl Teşkilatı krizi yaşanıyor.

Genel Merkez'den, 'il yönetimi düştü' mesajları gelirken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu görüşen Gürsel Tekin, "il yönetimi görevinin başında" dedi.

NELER YAŞANDI?

CHP'de İstanbul İl Başkanlığı'na kimin geçeceği konuşulurken, bir kriz patlak verdi.

İl yönetiminden bugün 8 kişinin istifa ettiği, Gürsel Tekin ile birlikte Parti Meclisi'ne 2 üyenin daha seçildiği, üye sayısının yarısından bir fazlasının boşalmasıyla da İstanbul İl Teşkilatı'nın düştüğü iddia edildi.

ÖNDER SAV İDDİASI

Genel Merkez kaynakları, il yönetiminin düştüğünü ifade ederken, tüzük gereği örgüte MYK tarafından atama yapılması gerektiği belirtildi. İstifaların arkasında Önder Sav’ın olduğu, Gürsel Tekin’in dönmeyeceği ve yeni bir ismin başkanlığıa atanacağı iddia edilirken, Gürsel Tekin ve İstanbul örgütünden farklı açıklamalar geldi.

KILIÇDAROĞLU EL KOYACAK

Kriz nedeniyle yaklaşık yarım saat Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Gürsel Tekin, 'aday mısınız?' sorusuna 'hayır' demezken, il yönetiminin görevinin başında olduğunu söyledi.

Tekin, 'Genel başkan da söyledim. Rahatsızlığım, ismim üzerinden partimin tartışılıyor olması. İvediklikle çözüm bulunmalı ve genel başkan da bunun farkında; el koyacak" şeklinde konuştu.

Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu ile görüşmesi öncesi, ''Bir yol ayrımındasınız şu anda, değil mi?'' sorusuna, ''Hayır, yol ayrımında değilim'' diye yanıtladı.

Tekin, ''İstifa etmeyi düşünüyor musunuz'' sorusu üzerine de ''Teşekkür ediyorum'' diyerek genel merkeze girdi.

10 ÜYE GÖREVİNİN BAŞINDA

Konuyla ilgili NTV'ye konuşan İstanbul İl Başkan Yardımcısı Çetin Keçeli de, "Şu anda görevimizin başındayız. 3 ay önce yapılan il kongresinde, yönetim kurulu ve başkanlık için ayrı ayrı seçim yapılmıştır. 20 üye seçilmiştir. 2’si parti meclisi üyesi olurken, 8’inin de bugün istifa ettiği haberi geldi. Üyelerin yarısı görevinin başındadır.

Tüzükte, il yönetim kurulu içeriden ve dışlarından birisini seçebilir diyor. Kabul ederse, ilk olarak Gürsel beyi düşünüyoruz. Bir değişiklik olursa, yönetim kendi içerisinden bir arakadaşı seçecektir" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili kararın, Pazartesi günü toplanacak CHP MYK'sında verileceği ifade edildi.

İl Başkan Yardımcısı Afacan: "Görevimizin başındayız"

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Afacan ise il yönetiminin düşmediğini belirterek, "CHP İstanbul İl Yönetimi olarak görevimizin başındayız ve çalışıyoruz" dedi.

CHP İl Başkanlığında gazetecilere açıklama yapan Afacan, il yönetiminin düştüğü iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Görevlerinin başında olduklarını ifade eden Afacan, "Yönetimimiz düşmüş değil. Karar yeter sayımız var. CHP İstanbul il yönetimi olarak görevimizin başındayız ve çalışıyoruz" dedi.

Afacan, "bazı partililerin, kendilerine yönelik baskılar nedeniyle istifa noktasına gelmiş olabileceğini" ifade ederek, şöyle konuştu: "Bizim yönetim kurulumuz başkanla birlikte 21 kişiden oluşuyor. 2 arkadaşımız parti meclisine seçilmesinden sonra üye sayımız 18'e düştü. Tüzüğe göre üye tam sayısının yarısının altına inerse ancak il yönetimi düşer, dediğim gibi bizde 20 kişi bulunuyor ve bunların 8'i istifa etti. 10 kişi hala görevinin başındadır. Eğer bu sayı 9'a inseydi, yönetim düşerdi ama böyle bir şey söz konusu değildir. Bu spekülasyondan başka bir şey değildir."

Afacan, İstanbul il yönetimi olarak Gürsel Tekin'i il başkanı olarak istediklerini, Tekin'in İstanbul için yapacak çok şeyi olduğunu söyledi.

CHP'li Okay: "İstanbul İl Yönetim Kurulu düşmüştür"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay ise İstanbul İl Yönetim Kurulunun düştüğünü bildirdi.

Okay, Gürsel Tekin ile partinin İstanbul İl Yönetim Kurulu'ndan 2 kişinin Parti Meclisi'ne seçilmesi sonrasında CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üye sayısının 18'e indiğine dikkati çekti.

Bunların 8'inin bugün Ankara'ya gelerek İl Yönetim Kurulundan istifalarına ilişkin dilekçe verdiklerini belirten Okay, böylece İl Yönetim Kurulu üye sayısının 19'a düştüğünü ifade etti.

Bu durumda İl Yönetim Kurulundaki üye sayısının, üye tam çoğunluğunun altına düştüğünü dile getiren Okay, "O nedenle İstanbul İl Yönetim Kurulu düşmüştür. Bundan sonraki süreçte İstanbul İl Yönetim Kurulu ile ilgili tasarruf yetkisi tüzük uyarınca Merkez Yönetim Kuruluna aittir. Ayrıca il yönetiminin bundan sonra toplantı yeter sayısı da bulunmamaktadır. Pazartesi günü Merkez Yönetim Kurulunda bu husus ele alınacaktır" dedi

ntv - cnnturk



Bu haber 954 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,171 µs