En Sıcak Konular

Kırgızistan karıştı, Oş'ta olağanüstü hal ilan edildi

11 Haziran 2010 15:07 tsi
Bir süre önce devlet başkanının devrilmesiyle sonuçlanan Kırgızistan'da gerginlik yeniden hortladı, Oş'ta olağanüstü hal ilan edildi.

Kırgızistan'da güvenlik güçlerinin, yerel saatle 23.00 sıralarında Oş kenti meydanında ellerinde demirler ve değneklerle toplanan kalabalığa müdahale ettiği öğrenildi.

 

Kırgızistan'ın güneyindeki Oş kentinde, gece Kırgız ve Özbek gençler arasında çıkan kavganın çatışmaya dönüşmesi üzerine hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, olaylarda 12 kişinin öldüğü, 126 kişinin yaralandığı bildirilirken, İçişleri Bakanlığı Basın merkezi, polisin Oş kentinde durumu kontrol altına tuttuğunu ve gece çıkan olaylarda 5 kişinin tutuklandığını açıkladı.

Yerel Keremet televizyonunun yetkilisi Batır Mamatjanov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oş'ta durumun polisin kontrolünde olduğunu ve kenti 6 helikopterin havadan izlediğini söyledi.

Mamatjanov, sabah işe giderken, birçok dükkanın ve bazı bankaların yağmalandığını ve ateşe verildiğini gördüğünü, sokaklarda tankların gezdiğini belirtti.

Başka görgü tanıkları da, kentte iki banka, devlet konser salonu, eczane, Özbek Dramaturg Tiyatrosu, dükkanlar, Oş Devlet televizyonu kurumuna ait giriş katı, Alay Oteli ile bazı kafelerin hala yandığını anlattı.

Polisin, kentte meydana giden sokakları trafiğe kapattığı, pazarların, okulların ve kreşlerin bugün açılmadığı, halk otobüslerinin çalışmadığı kaydedildi.

Özbekistan ve Tacikistan'a sınırı bulunan Kırgızistan'ın Oş kentinde gece yaşanan gerginliğin nedeni henüz belirlenemezken, kavganın Kırgız ve Özbek gençler arasında çıktığı ileri sürülüyor.



Bu haber 830 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,123 µs