En Sıcak Konular

Medvedev ve Putin'e güven yüzde 10 azaldı

11 Haziran 2010 14:19 tsi
Rusya'nın son on yılında ikili yönetimleri ile etkinliğini sürdüren Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Başbakanı Vladimir Putin'e halkın güveni azalıyor. Kamuoyu Araştırma Vakfı'nın yaptığı çalışmaya göre son altı ayda iki lider de yüzde 10 güven kaybın

Gazeta gazetesinde yayınlanan çalışmaya göre Medvedev'e güven Haziran ayında yüzde 53'e geriledi. Bu rakam Ocak ayında yüzde 62 olarak çıkarken, Mayıs ayında yüzde 60'a gerilemişti. Bu oran 2008'de Kremlin'e oturan Rusya liderine güven açısından en düşük seviye. Halkın yüzde 49'u başkanlarına güvenmediklerini ifade ediyor.

Rusya Başbakanı'na güven de son altı ayda yüzde 8 gerileyerek yüzde 61'e düştü. 2009'un son çeyreğinde ise Putin'e güven yüzde 71 seviyesine kadar yükselmişti. Putin'in başkanlık yaptığı 2003-2005 yıllarında Rusya kamuoyu başkanlarına yüzde 46-47 oranında güvendiklerini ifade ediyordu.

Rusya Sosyoloji Enstitüsü uzmanlarından Leonti Bizov gazeteye yaptığı değerlendirmede halkın krizin en yüksek seviyede olduğu dönemden çok, çözümde yavaş kalınmasını görmelerinin ardından güven açısından sorun yaşamaya başladıklarını söyledi.

Bizov, "Bu sistematik hale gelen rüşvetle de ilgili. Halk ne Medvedev ne de Putin'den bu konuda etkili bir adım göremiyor. Kriz sonrası süreçle ilgili de halkın beklentileri azalmaya başladı. Yönetim tarafından kendilerine sunulan asgari sosyal güvencelerden halk memnun olmamaya başladı." ifadelerini kullandı.

Rus uzmana göre krizden sonra yeniden ikiye katlanmaya başlayan milyarder sayıları da halkın yönetime olan güvenin azalmasında etkili oluyor.

(CİHAN)



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,505 µs