En Sıcak Konular

MEB'den 6. sınıflara uyarı

11 Haziran 2010 13:10 tsi
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Muhmut Tüncel, 6. sınıflar için yarın yapılacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesinde, öğrencileri, buşvurdukları yabancı dildeki soruları çözmeleri konusunda uyardı.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mahmut Tüncel, yaklaşık 1 milyon 68 bin öğrencinin gireceği 6. sınıflar için SBS'nin, yarın saat 10.00'da yapılacağını hatırlattı.

Öğrencilerin, başvururken işaretledikleri yabancı dilden soruları çözmeleri gerektiğinin altını çizen Tüncel, "Öğrenciler bu konuda çok dikkatli davransınlar. Tek yabancı dil görüyorlarsa o dili çözecekler. Ancak birkaç yabancı dili birden okuyorlarsa, velinin başvurduğu dildeki testleri çözsünler." dedi.

Geçen hafta sonu 7. ve 8. sınıflar için yapılan SBS'ye yaklaşık 2 milyon 100 bin öğrencinin katıldığına dikkat çeken Tüncel, farklı bir yabancı dile ait cevapları işaretleyenlere verilen dilekçe hakkının bugün sona erdiğini hatırlattı. Bu kapsamda gönderilen dilekçe sayısının 880'e ulaştığını kaydeden Tüncel, mükerrer başvuruların da bulunduğunu belirtti.

Yabancı dil testinde karma olarak soruları yanıtlayanların sayısının ise 154 olduğunu dile getiren Tüncel, başvuruların çok büyük kısmının İstanbul'daki iki özel okuldan geldiğini vurguladı.

Tüncel, bazı velilerden bu öğrencilere verilen ikinci hakkın kendi çocuklarına yapılan bir haksızlık olduğu yönünde şikayet dilekçesi aldıklarını belirtti.

Öte yandan, Tüncel, 6., 7. ve 8. sınıflar için yapılan SBS'lere toplam 3 milyon 175 bin öğrencinin katılmasını beklediklerini; ancak bu çağ nüfusundan toplam 595 bin öğrencinin başvuruda bulunmadığını açıkladı.

Bu öğrencilerden bir kısmının yurt dışında öğrenim görebilecek kadar iyi bir maddi duruma sahip olduğunu belirten Tüncel, bir kısmının ise özellikle kız çocuklarını okula göndermek istemeyen aileler ve genel lisede okumak isteyen öğrencilerden oluştuğunu aktardı.

cihan



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,772 µs