En Sıcak Konular

Kredi kartı alan vatandaşlara 'borç bakiyeli' sürpriz

11 Haziran 2010 12:44 tsi
İstanbul'da, kredi kartı dolandırıcılığı konusunda bankaların şikâyetiyle başlatılan soruşturma, kartların dağıtımını yapan bir kurye firması çalışanlarının oyununu ortaya çıkardı.

Polisin yaptığı incelemelerde banka müşterilerine gönderilmek üzere kuryeye verilen kartların adreslere ulaştırılmadan kopyalanarak hesapların boşaltıldığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan 3 şüphelinin 6 gün içinde tam 67 bin liralık harcama yapması dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü görevlilerine ulaşan ihbarlar, soruşturma açılarak bazı bankalara ait kredi kartlarıyla ilgili takibat başlatılmasına neden oldu. Alınan ihbarlarda bankaların, kredi kartlarını kuryeler aracılığıyla müşterilerine gönderdiği ancak müşterilerden, 'kartları kullanmadıkları halde harcama yapıldığı' yönünde şikâyetler aldıkları belirlendi.

Olayın ardından ilgili büro amirliği ekipleri harekete geçerek kartların dağıtımını yapan şirket ile irtibata geçildi. Kartların hangi günlerde kim tarafından dağıtıldığı belirlendi. Bu arada müşterilere ait kredi kartı hesaplarına ulaşılarak alışveriş yapılmadığı halde ne kadar para çekildiği tespit edilmeye çalışıldı.

Polis, dağıtım firmasında çalışan Y.B isimli kurye ile arkadaşı R.Z'yi gözaltına aldı. Yapılan tespitlere kartların Perpa İş Merkezi'nde bir iş yerinde kullanıldığı belirlendi. Hesaplardan 6 gün içinde 67 bin 724 TL çekildi. 21 bin 648 TL tutarındaki harcama isteği ise onay alınamadığı için yapılamadı. İş yeri sahibi C.T isimli şüpheli de gözaltına alınarak diğer zanlılarla birlikte emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.

cihan



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,753 µs