En Sıcak Konular

Diyarbakır polisi, PKK'nın molotof timini çökertti

11 Haziran 2010 12:21 tsi
Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK adına molotoflu, havai fişekli ve taşlı saldırılar düzenlediği belirtilen 12 kişi yakalandı.

Söz konusu şahısların, terör örgütünün ilçe ve semtlerde görev verdiği kişiler olduğu kaydedildi. Aralarında saldırıları organize eden kişinin de bulunduğu zanlılar adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde (TEM) basın açıklaması yapan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, operasyon hakkında bilgi verdi. Sağlam, şehir merkezinde farklı tarihlerde yasa dışı eylemlere katılan ve saldırılar düzenleyen kişilere yönelik bir çalışma yaptıklarını söyledi.


PKK'NIN 'KADROLU' EYLEMCİLERİ

TEM ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin birlikte düzenlediği operasyonda, çeşitli tarihlerde molotofkokteyli, havai fişekli ve taşlı saldırı eylemlerini gerçekleştiren 12 kişinin yakalandığını anlatan Sağlam, şahısların terör örgütü PKK adına çalıştıklarını dile getirdi. Sağlam, "Terör örgütünün ilçelerde kadrolu gibi elemanları var. Belli semtlerin molotof, taş atan ve organize eden elemanları var. Bunların başında da bir kişi bulunuyor onu da yakaladık. Bunlar örgüt adına ve örgütle bağlantılı kadrolu gibi eylemlerde görev alıyorlar." dedi.

Şahısların ikametlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda 55 atılmaya hazır molotofkokteyli, çok miktarla molotof yapımında kullanılan malzeme, 3 adet av tüfeği, çok sayıda hard disk, bilgisayar, yasak yayın ve örgütsel doküman ele geçirildi. Operasyon sayesinde, Diyarbakır'da daha önce meydana gelen bazı saldırılar da aydınlatıldı.

Yakalanan kişilerin, Diyarbakır'da 18 Şubat'ta, 3 Mayıs'ta ve 6 Haziran'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürlüğü hizmet binasına saldırıda bulunduğu ortaya çıktı. Bu kişilerin ayrıca şehir merkezinde çeşitli tarihlerde meydana gelen yasa dışı eylemlere katılarak, polise yönelik saldırılarda bulundukları tespit edildi.

Polisin yakaladığı kişilerin gösterdiği yerlerde ele geçirdiği çok sayıda molotof, molotof yapımında kullanılan malzemeler basına gösterildi. Örgüt yandaşlarının molotofları eylem yapacakları yere bidonların içinde taşıyarak peynir süsü verdikleri ortaya çıktı. Molotof timinin ayrıca molotofun etkisini artırmak için uçucu madde Bally'yi benzinle karıştırdıktan sonra şişelere doldurduğu belirlendi.
 
cihan



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,069 µs