'kanlı baskın' kulisi | " /> 'kanlı baskın' kulisi | "/>

En Sıcak Konular

MOSSAD'ın 'kanlı baskın' kulisi

11 Haziran 2010 08:39 tsi
MOSSAD'ın 'kanlı baskın' kulisi
Kanlı Mavi Marmara baskını nedeniyle şimşekleri üzerine çeken İsrail, uluslararası kamuoyunu etkilemek üzere harekete geçti.

Mossad eski Başkanı Efraim Havevy, AP’de İHH’yı Los Angeles Havaalanı’na saldırmakla suçladı, “Mavi Marmara’da silah vardı” dedi.

Kanlı Mavi Marmara baskını nedeniyle şimşekleri üzerine çeken İsrail, uluslararası kamuoyunu etkilemek üzere harekete geçti. Avrupa Yahudi Kongresi, Uluslararası İnsani Yardım Vakfı İHH’nın AB terör örgütleri listesine alınması için girişimde bulunurken, İsrail lobisi, Mossad eski Başkanı Efraim Havevy’yi Avrupa Parlamentosu’na getirdi. AP’de düzenlenen “Demokrasilerin terörle mücadelesi” konulu toplantıya katılan Havevy, İHH’nın 1999’da Los Angeles havalimanına düzenlenen ve başarısızlıkla sonuçlanan bir saldırı girişiminin sorumlusu olduğunu öne sürdü.  İHH’nin Montreal merkezli bir “hücresinin” saldırıyı planladığını idda eden Havevy ayrıca Mavi Marmara gemisine gemi yolcularından bağımsız olarak 40 kişinin bindiklerini ve gemide silahların bulunduğunu öne sürdü. 

Havevy, star’ın İsrail askerlerinin gemiye hedef listesiyle geldiklerini hatırlatması ve “kayıplara yol açmadan geminin durdurulmasının sağlanması mümkün olamaz mıydı?” sorusuna karşılık ise şöyle konuştu: “Ben orada değildim, tahminime göre siz de gemide değildiniz. Listeden ise haberim yok.”

PROVOKATİF SORU

İsrailli gazetecinin “Avrupa ülkelerinde çok sayıda Türk yaşıyor. Türkiye’nin İran ve Suriye ile yakınlaştığı bir dönemde sizce, Avrupa’daki Türk nüfusu, AB’nin güvenliğini tehdit eder mi?” şeklindeki soruya karşılık Mossad eski yöneticisi, “Türkler, bulundukları ülkelerdeki yaşama katkıda bulunur ve yasalar çerçevesinde yaşarlar. Ama bazı gruplar çıkabilir,” şeklinde yanıt verdi.

İSKENDERUN YALANI!

Havevy, İskenderun saldırısı ile Kanlı Mavi Marmara baskını arasındaki tesadüflere ilişkin soru üzerine, “Bunu tahayyül bile edemiyorum” şeklinde konuştu. Kuzey Irak’la İsrail’in ilişkileri üzerine ise, “Irak’taki Kürtlerle hep ilişkilerimiz oldu. Şimdi Kürtler Irak’ta önemli görevlerde. Bundan sonra daha da iyi olacak” yanıtını verdi.

Ürdün Kralı Hüseyin ile dostluğu sayesinde İsrail-Ürdün ilişkilerinin mimarlarından olan Havevy, pek çok İsrail başbakanıyla çalıştı.

 star



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs