En Sıcak Konular

Erdoğan: Suudi Arabistan'dan para geldiğine inanmayın, aslı astarı yok

10 Haziran 2010 20:54 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bazı basın yayın organlarında yer alan ve Suudi Arabistan'tan Türkiye'ye 15 milyar dolar geldiği ve bu paranın portföy yatırımları ve mevduatta artışa neden olduğuna dair iddialar tamamıyla yalandır. Bunların aslı asta

Başbakan Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nın ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Suudi Arabistan'dan 15 milyar dolar geldiği ve krizden de bu şekilde dönüldüğü şeklinde iddialar var. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?'' sorusuna Erdoğan şu karşılığı verdi:

''Bazı basın yayın organlarında yer alan ve Suudi Arabistan'tan Türkiye'ye 15 milyar dolar geldiği ve bu paranın portföy yatırımları ve mevduatta artışa neden olduğuna dair iddialar tamamıyla yalandır. Bunların aslı astarı yoktur. Bu yalanlara lütfen prim vermeyin. Haberde yer alan 'Mayıs 2006'da bankalardaki mevduatta aylık artış 23,5 milyar lira, yüzde 10 ile rekor kırdı' ifadesinde bahsedilen mevduat yurt içi yerleşiklerin mevduatıdır. Artışın kaynağı esas olarak 2006 yılı Mayıs ayında döviz kurunda meydana gelen değişimdir. Nitekim Merkez Bankası da gerekli açıklamaları yaptı. Bunlarla ilgili güçlü bir ekonomik yapınız varsa ülkeye bu tür girişler de olacaktır.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi üyelerinin, yatırım ortamının iyileştirilmesi konusunda gösterdikleri performansı değerlendirerek, hükümetin başarılı çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ettiklerini bildirdi.

Yatırım Danışma Konseyi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, konsey üyelerinin Türkiye'nin güçlenen ekonomik yapısını teyit ettiğini, hükümetin kararlı politikaları sayesinde küresel dalgalanmaları en iyi yöneten ülkeler arasında yer aldığını bir kez daha vurguladıklarını söyledi.

Toplantıda, Türkiye'nin bu zor dönemi özellikle kamu maliyesinde ciddi bir bozulma yaşanmadan ve finans sektörüne hiçbir müdahalede bulunma gereği hissetmeden atlatmasının da ifade edildiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

''Uluslararası kuruluşlar tarafından sürekli yukarı pozitif büyüme toplantıda gündeme geldi. Türkiye ekonomisindeki hızlı büyümenin yatırım ortamına büyük katkı sağlayacağı ifade edilmiştir. Toplantıda elbette Türkiye'nin yatırım ortamı da bütün boyutlarıyla ele alınmıştır. Yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmalarında gösterdiğimiz performansı da değerlendiren konsey üyeleri hükümetin başarılı çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade etmişlerdir.''

Başbakan Erdoğan, konsey üyelerinin aynı zamanda bazı önemli tavsiyelerde bulunduklarını dile getirerek, bu önemli tavsiyelerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da titizlikle yakından takip edileceğini ve uygulamaya konulacağını söyledi.

İşgücü piyasasının daha esnek hale gelmesi, gümrük süreçlerinin hızlandırılması ve KOBİ'lerin finansmana erişimi imkanlarının artırılması gibi konularında halihazırda hükümet tarafından yürütülen yatırım ortamının çalışmalarının da ele alındığını ifade eden Erdoğan, bu çalışmaların önümüzdeki dönemde süratle ilerletileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, toplantıya katılan uluslararası iş dünyasının temsilcilerine ve daveti kabul ederek konseye katılım sağlayan, çalışmalarda destek olan konuklara teşekkür etti.

Erdoğan, bir soru üzerine, doğrudan yatırım noktasında geçen yıl 7,7 milyar dolar gibi Türkiye'ye yatırım girişi olduğunu, bu yılki beklentinin, bunun üzerinde olacağı istikametinde bulunduğunu belirterek, bu yöndeki çalışmaları özel sektör ve Yatırım Ajansı ile birlikte yoğun bir şekilde devam ettirdiklerini kaydetti.



Bu haber 822 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,780 µs