En Sıcak Konular

Koç Holding: Hükümet bizi kabustan kurtardı

10 Haziran 2010 17:19 tsi
Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç "Hükûmet, bizi, kâbus gibi bir yıldan kurtardı" dedi.

Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, "Global krizin tam bittiğini düşünmeyelim, temkinli hareket edelim" dedi.

Koç, Kıranatlı Şirketler Grubu'nun Kayseri'deki Ford Showroom ve Opet akaryakıt istasyonunun açılış törenindeki konuşmasında, 2009 yılının bütün sektörler açısından zor geçtiğini belirterek, günde 3 vardiya çalışan fabrikaların haftalarca kapandığını hatırlattı.
Otomotiv sektörünün daha da korkunç bir tablo beklerken hükümetin imdada yetiştiğini ifade eden Koç, şunları söyledi:

"Hükûmetin, otomotiv sektöründe uygulamaya koyduğu ÖTV indirimi, Avrupa'da çok ciddî talep daralması yaşanırken Türkiye'de talebi arttırdı. Bu sayede kâbus gibi geçmesi beklenen bir yılı son derece başarılı bir şekilde kapatabildik. 2010 yılına, olumsuz etkilerin bir nebze geride kalacağı, bulanık havanın daha da netleşeceği, olumlu gelişmelerin yaşanacağı bir beklenti içinde başladık. İlk 4 aya baktığımızda pazarda bir iyimserlik, üretimde bir canlanma var. Ancak rehavete kapılmayalım. Dünyadaki, Avrupa'daki kriz geçti demek için şu an çok erken. Global krizin tam bittiğini düşünmeyelim, temkinli hareket edelim. Ülkemiz bu güne kadar çok ciddi ekonomik krizlerden geçti. Ülkemizin bu süreçte diğer ülkelere göre çok daha sağlam ayakları üzerinde durabildiğini gördük. Bunu, geçmişteki krizlerde yaşanan tecrübelere, aldığımız derslere ve hükümetin aldığı önlemlere bağlıyorum. Bir gerçek var ki, ülkemiz her krizden daha güçlenerek daha bilinçli bir şekilde çıkmayı başardı."

Ford Otosan'ın 1959'da kurulduğunu anımsatan Ali Koç, geçen yıl kriz ortamında 50. yıl kutlaması yapmayı çok uygun bulmadıklarını, kutlamaları bu yıl gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Kıranatlı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ersin Kıranatlı oğlu da grup bünyesinde kurulu Ünal A.Ş. olarak Ford marka araç satışı, servis, yedek parça, ikinci el araç satışı ve sigorta gibi otomotiv perakendeciliğinde hizmet verdiklerini anımsatarak, yeni açılan showroom ve akaryakıt istasyonunun hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve davetlilerin katılımıyla içerisinde restoran, balo salonları ve alışveriş merkezinin de bulunduğu tesis hizmete açıldı.

 

Kaynak: Ajanslar



Bu haber 1,427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,009 µs