En Sıcak Konular

5 kilo kaşar peyniri için 7 yıl hapis yatacaklar

10 Haziran 2010 14:49 tsi
Adana'da marketten kaşar peynirini gasp ettikleri iddia edilen Nevzat Dinkçier (28) 5 yıl 10 ay, eşi Naime Dinkçier (27) ise 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 5 Şubat 2010 tarihinde Sümer Mahallesi'ndeki bir markette 65 lira değerindeki birer kiloluk 5 kaşar peyniri gasp ettikten sonra otomobil ile kaçtıkları ileri sürülen Nevzat Dinkçier ile eşi Naime yargılandıkları Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Haklarında "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık" suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanıklardan 2 çocuk annesi Naime Dinkçier, şeytana uyduklarını ifade etti. Yağ almak için markete girdiklerini belirten Dinkçier, kendisinden tost isteyen ilköğretim birinci sınıf öğrencisi kızı için bu fiili işlediğini kaydetti.

Dinkçier, "Peynir alacak paramız olmadığı için yapamamıştım. Kızım da ağlamıştı. O an kızımın ağlaması aklıma geldi. Kızıma tost yapmak için şeytana uyup 5 kaşarı çantama koydum. Pişmanım."şeklinde konuştu. Cezaevinde kalarak suçlarının karşılını en ağır şekilde ödediklerini dile getiren Naime Dinkçier, olayın kendilerine büyük bir ders olduğunu dile getirip, gözyaşı döktü. Nevzat Dinkçier ise savunmasında kaşar peynirlerini gasp değil çaldıklarını ileri sürdü. Görevli fark edince arabalarına binip kaçtıklarını anlatan Dinkçier, peynirleri de çöpe attıklarını açıkladı. Çok pişman olduklarını aktaran Dinkçier, silah taşımadığını savunup özür diledi.

Önceki duruşmalara ifade veren kasiyer Erhan Elma ise sanık karı kocanın daha öncede marketten kaşar peyniri çaldıklarını ileri sürmüştü. Mahkeme heyeti, sanık Nevzat'ı önce 10 yıl hapse mahkûm etti. Pişman olması ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 5 yıl 10 aya indirildi. Eşi Naime Dinkçier'e ise 3 yıl hapis cezası verildi. Olaydan pişmanlık duyması ve duruşmadaki iyi hali sebebiyle cezası 1 yıl 3 aya indirilip hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrildi. Tahliye edilen Dinkçier, eğer 5 yıl içinde suç işlerse bu hapis cezasını çekecek.

(CİHAN)



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,926 µs