En Sıcak Konular

İşte etin yeni fiyatı

10 Haziran 2010 13:46 tsi
8 bin tonluk ihale çerçevesinde yurtdışından getirilen canlı hayvanların kesimine başlandı.

Et ve Balık Kurumu’nun (EBK) et fiyatlarını düşürmek için yaptığı 8 bin tonluk ihale çerçevesinde yurtdışından getirilen canlı hayvanların kesimine başlandı.

Kesimi yapılan ithal hayvanların etinin kilosu 12 liradan, kasap, marketler ve özel sektöre satılacak. 13 ülkeden getirilen ithal hayvanlardan bir bölümü EBK Sakarya Et Kombinası’nda kesilmeye başlandı. Sabah saatlerinden itibaren 88 ithal hayvandan yarısından fazlasının kesildiği öğrenildi.

EBK’nın önceden açıkladığı fiyatlara göre, ithal hayvanların etinin kilosu 12 liradan, talepte bulunan kasap, market ve özel sektöre sunulacak.

'FİYATLAR OLMASI GEREKEN YERLERE YAKLAŞTI''

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, et fiyatlarının iniş trendinde olduğunu belirterek, ''Et fiyatları, ithalat kararı öncesine göre yüzde 20 oranında düştü'' dedi.

Yalçındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, et fiyatlarının artışını durdurmak için devletin müdahale ederek Et ve Balık Kurumu tarafından gerekli kontrol tedbirleri alınmak şartıyla belirli bir dönem canlı hayvan alınması yönündeki stratejinin kısa vadeli ve isabetli bir çözüm olarak piyasaya yansıdığını söyledi.

İthalat yapılacağı açıklamasına kadar kasapların et temininde çok ciddi sıkıntı yaşadığını anımsatan Yalçındağ, bu süre içerisinde sürekli fiyat yükselişleriyle karşı karşıya kalındığını hatırlattı.

Yalçındağ, hükümetin ithalat açıklamaların ardından piyasaların durulduğunu ve mal arzında ciddi artışların olduğunu ifade ederek, ''Bu da fiyatlara olumlu yönde yansıdı'' diye konuştu.

Esnafın artık daha rahat mal alıp sattığını ve bunun tüketiciyi sevindirdiğini belirten Yalçındağ, şunları kaydetti:

'"Federasyon olarak fiyat telaffuz etmeyi doğru bulmuyoruz. Çünkü Türkiye'nin her kentinde et değişik fiyatlardan satılıyor. Ancak, et fiyatları iniş trendinde. Fiyatlar, ithalat kararı öncesine göre yüzde 20 oranında düştü. Fiyatların olması gereken yerlere doğru yaklaştığını söyleyebiliriz.''

Yalçındağ, et fiyatlarındaki istikrarın sağlanması için uzun dönemdeki çarenin mutlaka hayvansal üretimi artırmak ve verimli hale getirmek olduğunu sözlerine ekledi.



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,013 µs