En Sıcak Konular

Adana Belediyesi'nde adaylar belli oldu

10 Haziran 2010 13:40 tsi
ADANA Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden alınan Aytaç Durak’ın yerine seçilecek vekil için Ak Parti ve MHP’den sonra CHP de adayını değiştirerek yeni bir aday belirledi.

Bu partinin, 14 Haziran’da yapılacak vekillik seçiminde aday isimler için yapılan eğilim yoklamasından Necmettin Atay’ın adı öne çıktı.

28 Mart’ta Aytaç Durak’ın açığa alınması, 13 Nisan’da yapılan seçimde kurayla vekil seçilen Merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Mahmut Çelikcan’ın seçimle ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı üzerine, yeniden yapılacak başkan vekilliği seçiminde, Ak Parti Mustafa Esenkurt’u, MHP ise Zihni Aldırmaz’ı aday göstereceğini açıklamıştı.

CHP adayının genel merkezce belirlendiği ve ismin İl Başkanı’nda olduğu, seçim günü açıklanacağı belirtilmesine rağmen, dün İl binasında meclis üyeleri grup toplantısı yapıldı. CHP İl Başkanı Serdar Seyhan, aday belirlemek üzere ‘temayül yoklaması’ yapılacağını açıkladı. Daha önceki seçimde, temayül yoklamasında en çok oyu almasına rağmen, merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın vekil adaylığına olanak sağlayan Büyükşehir Belediye Meclisi başkan vekillerinden Halil Tüm, yeniden bir temayül yoklaması yapılmasına karşı olduğunu, aday olmayacağını söyledi. Tüm, “Prensip kararım gereği, tekrar tekrar ön yoklama yapılmasını uygun bulmuyorum” dedi. Yapılan temayülde Yüreğir ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Necmettin Atay 6, İlker Mengü 3, Bekir Sıtkı Özer 2 oy aldı. CHP adayı, genel merkezin onayından sonra kesinleşmiş olacak.

CHP’de 29 Mart 2009’daki yerel seçimlerde, şu an PM üyesi olan Avukat Soner Çetin’in adaylığı ilan edilip, sonradan değiştirilerek Ümit Özgümüş aday gösterilmişti. Geçtiğimiz nisan ayında yapılan vekillik seçiminde de, CHP adayı Arıkan’a, CHP’li üye sayısından daha az oy çıkması çeşitli spekülasyonlar yaratmıştı.

hurriyet



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,002 µs