En Sıcak Konular

'Türkiye'nin komşularının nükleer silah sahibi olmasını istemiyoruz'

10 Haziran 2010 13:34 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin komşularının nükleer silah sahibi olmasını istemediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, ayrıca, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile yarın görüşeceklerini açıkladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün ve ATO Yönetim Kurulu üyeleri, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Aygün, "Hayırlı, uğurlu olsun. Allah tamamına erdirsin." dedi. Kılıçdaroğlu'nu, bürokrat olduğu dönemden tanıdığını dile getiren Aygün, ilkeli ve dik duruşunun kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Sivil toplum kuruluşu olarak partiler üstü kalmaya devam edeceklerini vurgulayan Aygün, dünyada bir krizin yaşandığını ve bundan Türkiye'nin de etkilendiğini ifade etti. Türkiye'deki etkinin sancılı olduğunu savunan Aygün, son üç ayda büyümede hissedilir bir artışın yaşandığını kaydetti. Bunu çek ve senetlerden gördüklerini anlatan Aygün, büyümeye karşın üretim ve istihdamın artması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin rakibi kim ise orada uygulanan fiyatların kendilerine de uygulanmasını isteyen Aygün, 100 milyar vergi ve SSK borcunun bulunduğunu ve bunun altından kalkamadıklarını ifade etti. Bu paranın 52 milyarının ana para olduğuna dikkat çeken Aygün, af istemediklerini, ancak faiz oranlarının düşürülerek yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. Aygün, Kılıçdaroğlu'na, ekonomi başta olmak üzere, tarım ve hayvancılık konusunda hazırlanan raporları sundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu ise Aygün'ün kendisinin gelmeden önce raporlarının geldiğini ifade etti. Sorunları çözmek için geldiklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, yanlış politikalar nedeniyle üretimin değil tüketimin arttığını ileri sürdü. 50 kiloluk boksör ile 80 kiloluk boksörün yarıştırılmaya çalışıldığını savunan Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki sorunlara yönelik çözümlerin bulunduğunu ve reçete arayışı içinde olmadıklarını kaydetti. Kılıçdaroğlu, çözümün kurumların verimli kullanılmasından geçtiğini belirtti.

Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin ekseninin kaydığı iddialarıyla ilgili ne İsrail'in ne İran'ın ne de başka bir ülkenin nükleer silah sahibi olmasını istemediklerini vurguladı. Türkiye'nin, konumu gereği çok önemli bir ülke olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, barış için nükleer silahtan arındırılması gerektiğini belirtti.

Nükleer silah oluşumu için katkı sağlanmamasını da isteyen Kılıçdaroğlu, eksen kaymasıyla ilgili sorulara, "Herşey söylediklerimde saklı." karşılığını verdi.

Diğer yandan, CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ile ilgili sorunun hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu, Tekin'in kendisiyle görüşmek istediğini ve yarın görüşeceklerini ifade etti.

Güneydoğu'ya yapacağı gezinin sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, gezi programının henüz belli olmadığını ve bölgeye yönelik politikalarını ise yapacağı gezide açıklayacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, halkın gündemini sıcak tutmaya çalışacaklarını vurguladı.

cihan



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    102,930 µs