En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül Kore'ye gidecek

10 Haziran 2010 11:56 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kore Cumhuriyeti Devlet Başkanı Lee Myung-Bak'ın daveti üzerine, 14-16 Haziran 2010 tarihlerinde Seul ve Busan'a resmi ziyarette bulunacak.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Kore Cumhuriyeti'ne resmi ziyaret gerçekleştireceği belirtilerek, 28 yıl aradan sonra Türkiye'den Kore Cumhuriyeti'ne ilk kez Cumhurbaşkanı düzeyinde resmi bir ziyaretin gerçekleştirilmiş olacağı belirtildi.

Açıklamada, Gül'e, bakanların, milletvekillerinin, medya mensuplarının, sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyasının temsilcilerinden oluşan geniş bir heyetin eşlik edeceği ifade edildi. Bu yıl, Birleşmiş Milletler bayrağı altında katılınan Kore Savaşı'nın başlangıcının 60. yıldönümü olması dolayısıyla, Gül'ün Kore Cumhuriyeti'ni ziyaretinin, bu bakımdan da ayrı bir önem taşıdığı bildirildi. Ayrıca, Gül'e ziyareti sırasında Kore Savaşı gazilerinin de eşlik edeceğinin altı çizildi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanı Gül'ün, Güney Koreli mevkidaşıyla yapacağı görüşmelerde, ilişkilerimizin ve ilave işbirliği imkânlarının tüm yönleriyle ele alınması, ayrıca BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğimiz çerçevesinde her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir. Ziyaret vesilesiyle, iki ülke arasında ahdi zemini tamamlayıcı ve işbirliğini güçlendirici mahiyette anlaşmalar da imzalanacaktır. Gül, Seul'deki resmi temaslarının ardından Busan şehrine geçerek, Birleşmiş Milletler Anıtsal Mezarlığı içinde yeralan Türk Şehitliği'ni de ziyaret edecek.

Ziyaret vesilesiyle ayrıca, Türk-Kore İş Konseyi Ortak Toplantısı düzenlenecek ve Cumhurbaşkanı Gül bu çerçevede Kore Cumhuriyeti'nin öndegelen işadamı ve yatırımcılarına hitap edecek.

Gül'ün, Kore Cumhuriyeti'ni ziyaretleri her alandaki işbirliğimizin derinleştirilmesi ve çeşitlendirilmesine, keza geleneksel olarak dostluk ilişkilerine sahip ve G-20 üyesi olan ülkelerimiz arasında bölgesel ve uluslararası konulardaki diyalog ve istişarelerimizin güçlendirilmesine vesile olacak."

cihan



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,421 µs