En Sıcak Konular

Eski Başbakan'ın ölümü soruşturulsun!

10 Haziran 2010 11:09 tsi
Eski Başbakan'ın ölümü soruşturulsun!

BDP, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'le ilgili bir önerge sundu.

BDP, Ecevit’in vefat sürecinin incelenmesi için araştırma açılmasını istedi ...

Önergede “Darbelerle dolu tarih gözönünde bulundurulduğunda, Ecevit hükümetine dönük iddiaların araştırılması demokrasinin gereğidir” denildi.

BDP, eski Başbakan Bülent Ecevit’in tedavi süreci ve vefatının ardından kamuoyuna yansıyan “ağır hastalık durumunun, hükümetten uzaklaştırılması için bir takım güç odakları tarafından kullanıldığı, aynı odaklarca hükümete yönelik siyasi bir müdahalenin gerçekleştirildiği yönündeki” iddiaların incelenmesi için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Hukuk devleti gereği

BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan imzası ile dün TBMM Başkanlığı’na verilen Araştırma Önergesi’nin gerekçesinde, İkinci Ergenekon davasında mahkeme heyetinin eski Başbakan Ecevit’in hastalığıyla ilgili tüm bilgi ve belgeleri talep etmesinin, o dönemle ilgili karanlıkta kalan bir takım noktaları yeniden gündeme taşıdığı belirtildi. “Türkiye’nin siyasi darbelerle dolu yakın siyasi tarihi göz önünde bulundurulduğunda, Ecevit Hükümeti’ne dönük bu tür iddiaların araştırılıp, aydınlatılması, demokratik hukuk devleti olmanın bir gereğidir” denilen gerekçede Ecevit’in 4 Mayıs 2002’de aniden rahatsızlanmasıyla başlayan süreç hatırlatıldı.

‘Karanlıktaki noktalar’

Önergede “Ecevit’in sağlığıyla ilgili olarak yaşanan gelişmelerin akabinde koalisyon ortağı olan DSP’de peş peşe istifalar meydana gelmiş ve hükümet ortağı parti kendi içinde çözülerek siyasi gücünü yitirmiştir.

Bu gelişmelerin ardından Türkiye 3 Kasım 2002’de erken seçime gitmiştir. Aradan geçen 8 yıllık süre zarfında, Ecevit Hükümeti döneminde yaşanan bu gelişmeler bir türlü aydınlatılamamıştır. ABD’nin Irak’a müdahale planlarını yaptığı 2002’de yaşanan bu siyasi çözülme ve sonrasında gelişen siyasi iktidar değişikliğinin bütün yönleriyle araştırılması, karanlıkta kalan noktaların açıklığa kavuşturulması demokratik sistem açısından bir zorunluluk olarak durmaktadır” denildi.

vatan



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,173 µs