En Sıcak Konular

İsrailli Arap vekiller tehlike altında

10 Haziran 2010 10:19 tsi
İsrailli Arap vekiller tehlike altında
Londra’da Arapça yayımlanan Kuds ül Arabi gazetesi dünkü baş manşetinde, İsrail parlamentosu knessette bulunan Arap milletvekillerinin vekilliklerinin tehlikede olduğunu yazdı.

Londra’da Kudsü'l Arabi gazetesi dünkü baş manşetinde, İsrail parlamentosu knessette bulunan Arap milletvekillerinin vekilliklerinin tehlikede olduğunu yazdı. Makalede şu ifadelere yer verildi;

"İsrail parlamentosundaki Arap vekiller, sağcı vekillerin terör kampanyalarına maruz kalıyor. Hadaş vekili Muhammed Barekeh Batı Şeria’daki Nalin köyünün halkıyla dayanışması sırasında bir İsrail askerine saldırdığı suçlamasıyla mahkemeye çıkacak ve hapse atılabilir. Hanin Zugbi’yse özgürlük filosuna katıldığı için birçok vekilin saldırına uğradı ve bazı ayrıcalıklarından oldu. Ahmed Tayyibi’yse tehdit mesajları alıyor. Bu tehditler, İsrail’in son Gazze saldırısında ve ablukayı kırmayı amaçlayan gemilerde işlediği katliamların ardından maruz kaldığı tecridin ve nefretin sonucunda tutucu Yahudi çevrelerinin yaşadığı kafa karışıklığını gözler önüne seriyor.

İşgal altındaki Filistin’deki İslami hareketin lideri Şeyh Raid Salah’ın Yahudileştirme operasyonlarıyla mücadelesinde maruz kaldıklarını unutmak mümkün değil. Ömrünün çoğunu cezaevinde geçiren Salah, özgürlük filosuna katılmasının ardından cezaevine dönüşüyle son bulabilecek suçlamalarla mücadeleye hazırlanıyor.

1948’de işgal edilen topraklardaki Arap vekil ve eylemcilere yönelik kampanyalar yeni
olmadığı gibi 60 yıllık işgal boyunca da durmadı. Yeni olansa kampanyaların artması; tehditler, baskılar ve saldırılar bir yana parlamentodaki bazı sağcı vekillerin öldürmeye ve kan dökmeye susamış zihniyetinin gözler önüne serilmesi.

Parlamento korumasından yararlanan seçilmiş milletvekilleri çoğu zaman bu tür tehditlere, küfürlere, sözel ve fiziksel saldırılara maruz kalıyorlarsa, sıradan Arap vatandaşların İsrail’in ırkçılığı karşısındaki hali kim bilir nasıl olur? Ölüm tehditleri ciddiye alınmalı.

İsrail parlamentosundaki Arap vekiller seçmenlerinin ulusal duygularını ifade ediyor, İsrail’in küstahlığına ve
ırkçılığına karşı koyuyor, İsrail demokrasisinin zayıf yüzünün ifşa edilmesine katkıda bulunuyorlar. Bu nedenle işgal altındaki vatanın içindeki ve dışındaki bütün kardeşlerinden destek almayı hak ediyorlar. Onların sıkıntılarının boyutunu ortaya koyarak, Araplar arasındaki ve uluslararası toplantılarda ortaya koydukları direnişe ışık tutarak ve Arapları onları desteklemeye teşvik ederek bu cesur milletvekillerinin yanında durmakta bir an bile tereddüt etmeyiz."

Radikal

 

 



Bu haber 739 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,256 µs