En Sıcak Konular

Mesut Yılmaz: DP'nin geldiği noktadan memnun değilim

9 Haziran 2010 23:10 tsi
Demokrat Parti (DP) Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, birleşme sürecinin ardından geçen 7 aylık süre zarfında DP'nin geldiği noktadan memnun olmadığını söyledi. Yılmaz, Kasım ayında yapacakları olağan kongre DP'yi tepeden tavana yeniden yapılandıracakları

Yılmaz, memleketi Rize'ye gitmek için geldiği Trabzon'da partisinin il ve ilçe temsilcileri ile bir toplantı yaptı. Burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulunan Yılmaz, DP'ye katıldıktan sonra memleketine ilk kez geldiğini hatırlattı.

Bunun sebebini ise halkın DP'ye ilişkin sorularına tam cevap verecek konumda olmamasına bağlayan Yılmaz, "Aslında şuanda da henüz daha DP ile ilgili bütün sorulara cevap verecek durumda değilim. İstediğim bir zamanlamada buraya gelebilmiş değilim. Biraz daha zamana ihtiyacımız olacak." dedi.

DYP ve ANAVATAN'ı, DP çatısı altında birleştirme işine başlarken bu işlerin bu kadar zor olduğunu, bu kadar zaman alacağını, bu kadar hukuki ve siyasi sorunlarla karşı karşıya kalacağımız tahmin etmediklerini anlatan Yılmaz, "İki partinin birleşmesinden buyana 7 ay oldu. Bu 7 ay zarfında birleşmeyi hem hukuken hem siyasetin tamamladığımızı söyleyemem. 7 aylık geçen zaman zarfında DP'nin geldiği noktadan memnun değilim. Biz siyasette çok hırslı çalışmayı şiar edinen, imkanları en etkili şekilde değerlendirmeye çalışan bir kadroyduk. Geçmiş iktidarlarımızda da bunu ortaya koyduk. Ama şu geçtiğimiz 7 ay zarfında bu performansı henüz ortaya koyabilmiş değiliz." diye konuştu.

Haziran ayının 19'unda sadece delegelerin katılımı ile bir kongre yapacaklarını hatırlatan Yılmaz, genel başkan seçimi yapılmayacak o kongrede, parti tüzüğünde kanunun emrettiği şekilde bazı değişiklikler ile yönetimde bazı değişiklikler yapacaklarını kaydetti. Yılmaz, Kasım ayında yapacakları olağan kongrede ise DP'yi tepeden tabana kadar halkın beklediği, kendilerinden talep ettiği şekilde yeniden yapılandırıp milletin karşısına çıkacaklarını ifade etti.


'BM KARARI, TÜRKİYE'Yİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK'

Konuşmasında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bugün Brezilya ve Türkiye'nin hayır oyuna karşın 12 oyla İran'a yaptırım kararını da değerlendiren Yılmaz, kararın Türkiye'yi olumsuz etkileyeceğini savundu. Yılmaz, şöyle konuştu: "Biz maalesef bir tek Brezilya ile İran'a karşı uygulanacak yaptırımlara aleyhte oy verdik. Ve 12-2 bizim aleyhimize bir karar çıktı. Bu karar önümüzdeki günlerde Türkiye'yi fevkalade olumsuz etkileyebilecek bir karardır."

Bu arada, konuşması sırasında kullandığı mikrofonda sık sık yaşanan arızadan dolayı konuşmasına ara vermek zorunda kalan Yılmaz, "Daha yine geleceğim ama gelirken mikrofonumu da getireceğim." diyerek sözlerini tamamladı.
 
cihan



Bu haber 740 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,751 µs