En Sıcak Konular

Maden Kanunu'nda değişiklik tasarısı TBMM'de

9 Haziran 2010 20:48 tsi
TBMM'de, Maden Kanununda değişiklik yapan tasarının görüşülmesine başlandı.

Temel kanun olarak ele alınan tasarının tümü üzerinde grubu adına söz alan MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu, madencilerin çalışmalarını kolaylaştıracak hiçbir çalışma yapılmadığını öne sürdü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının geç de olsa sektörün sorunlarını çözmek için harekete geçtiğini ifade eden Uslu, düzenlemelere bakıldığında, komisyonlarda belirtilen görüşlerin hiçbirinin dikkate alınmadığının görüldüğünü söyledi. Uslu, ''Hükümet, kanunun yanlış uygulanmasından doğan arızaları gidermeye çalışıyor'' dedi. Devletin ulusal bir madencilik politikası olması gerektiğini vurgulayan Uslu, bu politikaların üretimden pazarlamaya kadar tüm unsurları kapsamasının doğru olacağını söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da partisinin maden sektörünün sorunlarının çözümünde çok hassas olduğunu, madencilik yaparken çevrenin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Susam, ''Hele hele zeytin ağacı hiç unutulmamalı. Çünkü bu ağaç 6 bin yıldır Anadolu topraklarında varlığını sürdürüyor'' dedi.

Kanunun en önemli görevinin, Bakanlık koridorlarında dolaşan, ''çantacı'' diye tabir edilen şahısların çalışmalarına son vermesi olması gerektiğini belirten Susam, madenciliğin teşviklerle desteklenmesinin önemini vurguladı.

BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş ise madenlerin tüm toplumun bugünün ve geleceğinin ortak malı olduğunu ifade etti. Madencilik çalışmaları sırasında çevre, tarım ve insan sağlığının dikkate alınmadığını öne süren Karabaş, ''Temel mantık, yer altındaki zenginliklerin bir an önce yer üstüne çıkarılması şeklinde. Bu yanlış bir mantık. Hükümet, bu zenginlikleri satarak, iki yakası bir araya gelmeyen bütçeyi kurtarmaya çalışıyor'' diye konuştu.
 
zaman



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,139 µs