En Sıcak Konular

CHP'li vekilden tepki: 'Dokunulmazlığımız kaldırılsın'

9 Haziran 2010 16:47 tsi
CHP İzmir Milletvekili ve Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Ahmet Ersin hakkında düzenlenen ve Meclis’e gönderilen "Ergenekon" fezlekesine sert tepki gösterdi.

 Ersin "Fezlekeyi hukukçu gözüyle inceledim tümüyle deli saçması ve dedikodulara dayanıyor. Fezlekede elimde bir bond çanta olduğu duvarın dibine bıraktığım yazılmış benim bond çantam yok ama James Bond’luğa özenen bazı kişilerin olduğu anlaşılıyor" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe ile kendisi hakkında dün Meclis Başkanlığı’na gönderilen "Ergenekon" fezlekelerini ANKA’ya değerlendirdi. Haklarında düzenlenen fezlekeyi hukukçu gözüyle incelediğini belirten Ersin, fezlekede yer alan iddiaların tümüyle "deli saçması" olduğunu ve "dedikodu"lara dayandığını savundu.

-"ERZURUM’DA TUZAK HUKUKUNUN GEÇERLİ OLDUĞU ANLAŞILIYOR"-

Kendisi hakkında bir süredir sürdürülen kampanya çerçevesinde yer alan "deli saçması" iddialar ve dedikoduların fezlekeye konulduğunu ifade eden Ersin şunları söyledi:

"Deli saçması iddialardan ve dedikodulardan böyle bir fezleke ortaya çıkaranları kutlamak lazım. Hiçbir hukuki değeri yoktur. Hiçbir önemi olmayan, yazılı kağıttan ibaret bir fezleke olarak görüyorum. Tabi ki bizleri sindirmeye dönük bir girişim olduğu çok açık. Anlaşılan o ki gizli tanıkları ‘onunla görüş, bununla görüş’ diye yönlendirerek görüntü almaya dönük bir tuzak hukukunun Erzurum’da geçerli olduğu anlaşılıyor. Benimle 19 Şubat sabahı otel restoranında kahvaltı yaparken görüşmeye gelen 7-8 kişiden birisinin gizli tanık olduğu iddia ediliyor. Benimle kimse gizli tanık sıfatıyla bir görüşme yapmadı. Kaldı ki benimle görüşen yedi sekiz kişiden birisi ‘ben gizli tanığım sizinle görüşmek istiyorum’ deseydi yine görüşürdüm. Ben hem milletvekiliyim, hem İnsan Hakları Komisyonu üyesiyim."

-"BENİM BOND ÇANTAM YOK AMA BİRİLERİ JAMES BOND’LUĞA ÖZENİYOR"-

Fezlekede elinde bir bond çantası olduğu ve ‘duvarın dibine bıraktığı’nın yazıldığını hatırlatan Ahmet Ersin "Benim bond çantam yok ama James Bond’luğa özenen bazı kişilerin olduğu anlaşılıyor" dedi.

Dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis Başkanlığı’na ve Karma Komisyona başvuracaklarını söyleyen Ersin, "Çünkü bu tür deli saçması iddialarla, tuzak hukukuyla bizi sindirmeye çalışanlarla hukuk önünde hesaplaşmak istiyoruz. Dokunulmazlığımız kaldırılmazsa tepkimiz çok sert olur. Kalpazanlık yaptığı, çete kurduğu yolsuzluk yaptığı nedeniyle haklarında fezleke düzenlenenlerin bizim arkamıza saklanmalarına izin vermeyiz" diye konuştu.

Ersin, önümüzdeki günlerde bu konuyu Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu gündemine de getireceğini söyledi.



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,086 µs