En Sıcak Konular

'Beslediğimiz kalemler bize sahip çıkar!'

9 Haziran 2010 15:42 tsi
'Beslediğimiz kalemler bize sahip çıkar!' Yardım filosunun başını çeken İHH eleştirilere çok sert çıktı. Mossad ajanının itiraflarını aktaran Başkan Bülent Yıldırım'ın sözleri çok tartışılacak.

Kimi çevrelerin eleştiri odağındaki İHH'nın başındaki isim İsrail'i savunanlara ateş püskürdü.. Bülent Yıldırım İsrailli yetkilileri sorguda Türkiye'de besledikleri kalemlerin isimlerini kendilerine söylediklerini iddia etti.

İsrail'i savunan kesimlere sert çıkan Yıldırım, "Ben onları biliyorum. Kendileri ile görüşeceğim. İsrail'in katliamını örtenler zannetmesinler ki sessiz kalırım. Onları bütün dünyanın gözü önünde rezil ederim" ifadesini kullandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze insani yardım filosunda aktivist olarak bulunan Gaye Somuncu, Yunan vatandaşı Dimitrius Pliouis ve aslen İsrailli olan İsveç vatandaşı Dror Peiller ile birlikte bir kez daha basın mensuplarının karşısına çıktı.

YILDIRIM: "SESSİZLİĞİMİZ KORKAKLIĞIMIZDAN DEĞİLDİR"

Konuşmaların ardından kısa bir değerlendirme yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in yaptıklarını görmezden gelen bazı medya organlarının olduğunu söyledi. İsrailli bir yetkilinin kendisine söylediği sözü hatırlatan Yıldırım şunları söyledi:

BANA BESLEME KALEMLERİN İSİMLERİNİ VERDİLER

"İsrailli bir yetkilinin şu ifadesini unutmayın; aynen ifadesi şu; 'dünyada beslediğimiz kalemlerden başka bize sahip çıkan yok' diyor. Bana isim de verdiler, bu isimleri söylemeyeceğim ama kendileri ile görüşeceğim. Şu anda Türkiye'de bir turnusol kağıdı durumu yaşanıyor. Herkes tarihe kaydedilecek. Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok. Çünkü biz hep hukuk içinde kaldık. Biz şimdiye kadar hep yumuşak konuştuk. Hiç sesimizi çıkartmadık. Hep aklı selim konuştuk. Ama İsraillinin 'beslememizden başka bize sahip çıkan yoktur' sözü gereği İsrail lehine devamlı bu katliamları örtenler, zannetmesin ki ben sessiz kalırım. Onları bütün dünyanın gözü önünde rezil ederim.

HERKES HADDİNİ BİLECEK

Bizim 9 tane şehidimiz var, herkes haddini bilecek. Bizim sessizliğimiz, korkaklığımızdan değildir. Bizim sessizliğimiz; bu toplumun aklı selim duyarlığının kaybedilmemesidir. Yoksa ortada savunulacak hiçbir şey yok. Yapılanların hepsi işkencedir. Kadınlara da erkeklere de yapılan işkencedir. Evet biz 24 saat içinde geldik Türk Hükümeti'ne çok teşekkür ediyorum. Ama bizim gelmeme kararımız vardı. Biz Türk Hükümeti'nin kararlı tutumundan dolayı geldik. Biz orada kalıp hukuk mücadelesi verecektik.

İSRAİLLİ MAHKEME YARGILAMAYI GÖZE ALMADI

İsrailli hiçbir mahkeme bizi yargılamayı göze almadı. Çünkü uluslararası denizde bize müdahale edildi. Bunu hangi mahkeme yargılayacak? İsrailli kurtulacağını zannetmesin uluslaraarası mahkemelerde çatır çatır hukuk mücadelesi vereceğiz. Bizi tehdit ediyorlar. 'Biz Türkiye'de çok insan öldürdük' diyorlar 'sizi de öldürürüz' dediler. Her türlü tehdit yapıldı. Biz hiçbir şeyden korkmuyoruz. Sadece Müslümanlar için değil Yahudi ve Hıristiyanlar için de mücadele ediyoruz. Biz bugün sessiz kalıyorsak biliyoruz ki dünya halkları bizimle beraberdir." dedi



Bu haber 1,545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,050 µs