En Sıcak Konular

'PKK'nın içinde Ergenekon'un eli var'

9 Haziran 2010 15:50 tsi
'PKK'nın içinde Ergenekon'un eli var' Bu açıklamayı yapan bir Öcalan!

Terör örgütü PKK'dan ayrılarak Kuzey Irak'ta yaşayan Osman Öcalan, PKK kadroları içinde Ergenekon'un elinin olduğunu söyledi. Örgütün üst düzey yöneticilerinden Mustafa Karasu'nun Ergenekoncu olduğunu ileri süren Öcalan'ın, "Cezaevinde PKK liderleri açlık grevi yapmıştı. Mustafa Karasu'nun durumu kötüleşince devlet istekleri yerine getirdi. Cezasından 3 yıl önce tahliye oldu. Mehmet Şener öldürülünce, Karasu PKK'nın içinde ilerledi. Kendisinin sosyalist olduğunu söylüyor. Ama sosyalist biri değil. O PKK'nın içinde Alevilerin temsilciliğini yapıyor." dediği öğrenildi.

Erbil yakınlarındaki evinde 'Avestakurd' isimli internet sitesinin sorularını cevaplayan Osman Öcalan'ın, İmralı cezaevinde bulunan ağabeyi Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının da bir Ergenekon projesi olduğunu savunduğu kaydedildi. Ağabeyinin yıllarca PKK'nın menfaati için devletin adamlarını kullandığını belirten Osman Öcalan'ın, "Kendisi, 'devletin bizim aramıza gönderdiği kişileri tasfiye etmeyelim, onları kullanalım' derdi. Öcalan, devletin adamlarını PKK içinde kullandı. Ancak onları tasfiye etmek isteyince, devlet onu tasfiye etti. Öcalan'ın Kenya'da yakalanması, İmralı'ya getirilmesi bir Ergenekon projesidir." sözlerine yer verildi.

"KARASU, ALEVİ DEDESİ GİBİ DOLAŞIYOR"

PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Mustafa Karasu'nun 'Ergenekon'un adamı' olduğunu söylediği belirtilen Öcalan, ilginç iddialarda bulundu. Karasu'nun devlet tarafından korunduğunu savunan Öcalan'ın sözleri şöyle aktarıldı: "Abdullah Öcalan'ın kendisi de PKK kadroları içinde Ergenekon'un elinin olduğunu söylüyor. Pîlot Necatî, Ağrılı Abdurrahman gibileri vardı. Halen PKK içinde olanlar var. Cezaevinde PKK liderleri açlık grevi yapmıştı. Mustafa Karasu'nun durumu kötüleşince devlet istekleri yerine getirdi. Cezasından 3 yıl önce tahliye oldu. Görülüyor ki devlet onu öne çıkardı. Hayri Durmuş, Kemal Pîr, Mazlum Dogan ve Ali Çiçek gibi isimler, önemli savaşçılar hayatlarını kaybederken, Karasu öne çıktı. Mehmet Şener öldürülünce, Karasu PKK'nın içinde ilerledi. Karasu, PKK'nın içinde Alevilerin temsilciliğini yapıyor. Ben şahidim, bir keresinde bazı arkadaşlar Kerbela'ya gitmişti, Karasu'ya kırmızı, yeşil kumaşlar getirdiler. Karasu, ne zaman bir Alevi görse, o kumaştan bir parça kesip ona verirdi. Karasu, PKK'nın içinde bir Alevi dedesi gibidir. Karasu bir vatanseverden ziyade, Alevi dedesi gibi dolaşır."

"ÖRGÜTTEN AYRILIRKEN 90 BİN EURO ALDIM"

Terör örgütü PKK'dan ayrıldıktan sonra zenginleştiği yönündeki iddiaları yalanlayan Osman Öcalan, sade bir hayat sürdüğünü belirtti.

Örgütten ayrılırken 90 bin euro ve 3 bin doları beraberinde getirdiğini anlatan Öcalan'ın, "Bu paradan 25 bin euroyu Hıdır Sarıkaya'ya verdim. Diğer parayla 6 ay arkadaşları besledim. Kuruş kuruş hesabını verebilirim. İlk oğlum doğduğumda 2 bin dolar masraf yaptım. Parayı kendim için almadım." dediği kaydedildi.

"BİR GÜN BİLE HAPSE GİRECEKSEM TÜRKİYE'YE DÖNMEM"

Türkiye'de yaşayan Kürtler için silahla alınacak bir şey kalmadığını söyleyen Osman Öcalan'ın, Türkiye'ye dönerek siyaset yapmak istediğini ifade ettiği bildirildi.

PKK'nın mirası ve potansiyeli üzerinden faaliyet göstermek istemediğini kaydeden Öcalan'ın, muhafazakar-demokrat bir çizgi oluşturmayı arzuladığını dile getirdiği bildirildi. Türkiye'ye dönmek için uygun bir süreç gerektiğini vurgulayan Öcalan'ın, "Bir gün bile hapse gireceğimi bilsem kendimi Türkiye'ye teslim etmem. Zindana düşmek, mahkemelerde dolaşmak benim işim değil." dediği öğrenildi.



Bu haber 1,371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,286 µs