ilginç yorum | " /> ilginç yorum | "/>

En Sıcak Konular

Bakan Yıldız'dan ilginç yorum

9 Haziran 2010 13:56 tsi
Bakan Yıldız'dan ilginç yorum Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karadeniz'deki petrol aramalarına ilişkin ilginç bir açıklamada bulundu.

Kuyuyla 'konuşmaya başladıklarını' vurgulayan Yıldız, "Kuyunun cevabı evet mi olacak hayır mı olacak. Buradan petrol çıkmayabilir. Petrol çıkabilir de. Belki 3-4 ay sonra net cevap verilecek." dedi.

Bakan Yıldız, Exxon Mobil Başkan Yardımcısı Mark W. Albers ile Enerji Bakanlığı'nda görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Yıldız, petrol ve doğalgaz üzerine fikir alışverişinde bulundukları bilgisini verdi. 2011 yılının 2. çeyreğinde sondaj için iki yeni platform geleceğini ve bunun üzerine de görüştüklerini kaydeden Yıldız, Exxon Mobil ile birlikte Irak ve diğer yerlerde ortak arama çalışmaları üzerine zihni hazırlıklar yapıldığına dikkat çekti.

Ardından soruları cevaplayan Yıldız, Karadeniz'deki arama çalışmalarıyla ilgili sürekli kendisine, "Petrol çıkacak mı çıkmayacak mı?" diye sorulduğunu belirterek, "Konuğumuz buna bir cümle kullandı. Bende bundan sonra bunu kullanacağım. Kuyuyla konuşmaya başladık. Kuyunun cevabı evet mi olacak hayır mı olacak. Buradan petrol çıkmayabilir. Petrol çıkabilir de. Belki 3-4 ay sonra net cevap verilecek." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler'in uranyum takasıyla ilgili soruya Yıldız, gerek bölgede gerek dünyada nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanılması amacında oldukları yanıtını verdi. Barışçıl amaçların dışına çıkılması halinde bunun istisnası olmaksızın karşı olacaklarına dikkat çeken Yıldız, nükleer konusunda dünyada bütün ülkelerin uzlaşı içine girmesinin sonraki nesiller için hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

GÜNEY KORE İLE NÜKLEER ANLAŞMA KONUSU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Güney Kore seyahetine katılacaklarını kaydeden Yıldız, "Nükleer güç santralleriyle ilgili Güney Kore'nin teklifleri değerlendirilecek. Teknik çalışmalar son aşamaya gelmedi. Bir aylık süreye ihtiyacımız var. Güney Kore'de bir anlaşma çıkmayabilir. Ama önemli görüşmeler olacak o anlaşmanın olmasıyla alakalı." dedi.

Exxon Mobil Başkan Yardımcısı Mark W. Albers ise Türkiye ile derin deniz alanlarında aramalarla ilgili fırsatların konuşulduğuna dikkat çekti. Meksika körfezinde yaşanan kazadan sonra Karadeniz'de ne gibi önlemler alınacak? sorusuna Albers, Meksika'daki kazayla ilgili araştırmaların devam ettiğini belirterek, "Daha derin ve basıncı yüksek yerlerde petrol çıkarma devam ediyor. Bakımı yapılmış operasyonlarda yetişmiş elemanların kullanılması bu tarz kazaları önlüyor. Karadeniz'de önlemler eksiksiz hayata geçirilecek." cevabını verdi.

CİHAN



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,760 µs