En Sıcak Konular

Ergenekon CHP'li vekillere ulaştı

9 Haziran 2010 11:50 tsi
Ergenekon CHP'li vekillere ulaştı CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe hakkında ‘Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek’ ten hazırlanan yasama dokunulmazlığının kaldırılması hakkındaki Başbakanlık Tezkereleri Meclis’e sunuldu

Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından CHP’li vekiller Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe bilgi almak için soruşturmanın yürütüldüğü Erzurum’a gitmişti. Vali, Emniyet Müdürü’nün yanı sıra vekiller cezaevinde tutulan Cihaner’le de görüş-müştü. İki vekilde cemaatler hakkında soruşturma yürüten Cihaner’in bunun için haksız bir şekilde suçlandığını savunmuştu. Daha sonra bazı gazetelere Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe’nin gizli tanıklarla konuşurken çekilmiş polis kayıtları yer almıştı.

Otelde buluşma
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan TBMM’ye de ulaşan fezlekelerde, gizli soruşturma devam ederken CHP’li Ahmet Ersin ve Erol Tınastepe’nin, 19 Şubat günü Erzincan’da Eriza Otel’de Erdal Erdoğan isimli kişinin aracılığı ile gizli tanık Munzur ile özel olarak yaklaşık 10 dakika kadar görüştükleri kaydedildi. Fezlekede, Ersin’in görüşmenin yapıldığı yere yakın sütunun önüne görüşmeden önce bıraktığı siyah bond çantanın, görüşmenin bitmesinden ve Ersin’in ayrılmasından hemen sonra görüşmeyi sağlayan Erdoğan tarafından alındığı, Eriza Otel’in olay gününe ait kamera kayıtlarından tespit edildiği belirtildi. Ersin bu haberleri yalanlamış, sadece çantasını unuttuğunu daha sonra ise geri aldığını söylemişti.

Tınastepe’nin ‘Tınaztepe’ olarak geçtiği fezlekede, soruşturmayla ilgili bazı gizli tanıkların, ifadelerinin değişirilmesi karşılığında kendilerine para teklif edildiği iddialarına yer verildi. Fezelekeye göre, Fırat kod adlı gizli tanık, Erdal Erdoğan’ın kendilerine “Sizi Milletvekili Ahmet Ersin ile görüştüreceğim, onlar sizi Yargıtay’daki en büyük hâkimlerle görüştürecekler” dediğini öne sürdü. Fırat ayrıca Paradise pastanesine gittiğinde Erdal Erdoğan’ın siyah bir çanta getirerek, içinde 80 bin TL olduğunu söyleyip ‘bu parayı alın ifadenizi değiştirin’ dediğini iddia etti.
‘Ergan’ kod adlı gizli tanık da , Erdal ve Abdullah Erdoğan’ın ifadelerini değiştirmeleri için kendilerine para teklif ettiklerini bildirdi.
Munzur isimli gizli tanık ise Erdal ve Abdullah Erdoğan ile 3 Mart günü Ankara’ya gittiklerinde kendilerini CHP’li Tınastepe’nin karşıladığını, medyaya çıkma karşılığında kişi başına 100 bin TL vaat edildiğini savundu.

Soruşturmaya konu suçtan tutuklanan Erdal Erdoğan ise gizli tanıkları kendi istekleri üzerine vekillere götürdüğünü ifadesinde anlattı.
Fezlekelerde Tınastepe ve Ersin için ‘Ergenekon Terör Örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçlamasında bulunuldu. Fezlekelerde Ersin ve Tınastepe için “şüphelinin örgüt adına suç işleyen konumunda olmadığı sadece bazı şüpheliler lehine olmak üzere suç delillerini karartmaya teşebbüs suretiyle örgüte yardım eden konumunda olduğu anlaşılmıştır’ denildi.
Fezlekelerin ‘netice ve kanaat’ bölümünde ise ‘Ergenekon Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçundan yürütülen soruşturmada suç oluşturan fiilinin soruşturmasının Anayasa’nın 83. maddesinin 2. fıkrası gereğince TBMM’nin iznine bağlı olduğu anlaşıldığından, ilgili evrak gereği için fezlekeye bağlanarak yazı ekinde gönderilmiştir’ denildi. Ersin ve Tınastepe hakkında hazırlanan fezlekelerin içeriklerinin kelime kelime birbiriyle aynı olması dikkat çekti.

Tınastepe: Suç atıyorlar
CHP’li Tınastepe, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu gündeminde olan fezlekenin ve içindeki iddiaların düzmece olduğunu savundu. Tınastepe, “Gizli tanıkları bize gönderip sonra onların ifadelerini değiştirmeye çabaladığımız gibi suç atıyorlar üzerimize. Gizli tanık olduklarını bile bilmiyorduk. Komisyonun vereceği kararı beklemeden dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yapacağım. Erzincan’daki hukuksuzluğu ortaya çıkarmak için yaptığımız temaslarıdan korkanlar bizi sindirmek istiyorlar” diye konuştu.

Yurdagül Şimşek / Radikal



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,818 µs