En Sıcak Konular

Emeklinin gözü ikinci iyi haberde

9 Haziran 2010 09:17 tsi
Çalışma Bakanı Ömer Dinçer’in talimatı ile promosyon almaya başlayacak olan emekliler gözünü 30 Haziran’a çevirdi.

Emeklilere de diğer kamu görevlileri gibi bankalara yatan maaşları karşılığında promosyon almasının yolu açıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Bir-Sen’in talebi üzerine yetkililere talimat verdi. Yapılacak çalışma ile emekli aylıklarının ödenmesinde aracılık eden bankalardan yılda bir kez olmak üzere maaş promosyonu talep edilecek. Promosyonun yüzde 70’i emekliye yüzde 30’u ise SGK’ya kalacak. Promosyonla emeklinin eline en az 250 liranın geçmesi bekleniyor. Bu karar emekliler arasında sevinçle karşılanırken, şimdi gözler 30 Haziran’da Ankara 5’inci İş Mahkemesi’ndeki davaya çevrildi.

EŞİTLİK İLKESİNE AYKIRI

İşçi, Memur ve Bağkur Emeklileri Derneği (İMBED) Başkanı Hamdi Öz’ün maaşlar arasındaki farkın giderilmesi için Ankara 5’inci İş Mahkemesi’ne açtığı davada karar 30 Haziran’da verilecek. Hamdi Öz, Anayasa’nın eşitlik ilkesini düzenleyen 10’uncu maddesine aykırılık nedeniyle dava açtığını, ilk davanın da 17 Mart’ta görüldüğünü hatırlattı. Davada bilirkişi raporu ile 310 liralık eksik maaş ödendiğinin ortaya çıktığını belirten Öz, şöyle konuştu: “Bana faizi ile birlikte 50 bin lira fark ödenmesine karar verildi. Ancak ben hakimden konuyu Anayasa Mahkemesi’ne götürmesini istemiştim. Dava Anayasa Mahkemesi’ne gitti. 30 Haziran’da Ankara 5’inci İş Mahkemesi’nde yapılacak duruşma ile benimle ilgili karara varılacak. Anayasa Mahkemesi kararı da CHP’nin 4487 sayılı yasanın iptali için açtığı dava ile birleşti. Yüksek mahkemeden maaş farkları ile ilgili karar da eylül ya da ekim ayında çıkacak.”

EMEKLİLER GÜNÜ’NÜ KUTLAYACAĞIZ

Kararın yaklaşık 2.2 milyon emekliye emsal olacağını vurgulayan Öz, 30 Haziran’ın ayrıca bir önemi bulunduğunu bildirdi. Öz, “Atatürk 30 Haziran 1927’de emekli oldu. Biz bu tarihi Türkiye Emekliler Günü olarak kutluyoruz. 30 Haziran’da önce davaya gireceğiz, ardından da Anıtkabir’e çıkacağız. Bunun için Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden araçlar kaldırarak emeklilerle Ankara’da buluşup Türkiye Emekliler gününü kutlayacağız” dedi .

bugün



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,373 µs