En Sıcak Konular

'İktidar değişirse bunun hesabını sorarlar'

8 Haziran 2010 19:46 tsi
'İktidar değişirse bunun hesabını sorarlar' İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, ''Yargıya bu kadar karışmak hiç kimsenin işine yaramaz. Hiçbir grubun yararına değil. Yarın es kaza iktidar değişirse bunun hesabını başkaları sorar. Daha kötü sorar'' dedi.

''Ergenekon'' davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şengün, bugün bir gazetede yayımlanan ''Ergenekon'da Aşk Oyunu'' başlıklı haberde adının geçmesine ilişkin, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde bulunan makamında gazetecilere açıklama yaptı.

''Soruşturmada adı geçen avukatlarla görüştüğü'' yönündeki iddiaların sorulması üzerine Şengün, ''Konuşulur, telefon ederler, bunlar normal şeyler'' dedi.

-''KADİR ÖZBEK BENİM BAŞKANIMDIR''-

Haberde yer alan ''Kadir Özbek ile görüştüğü'' iddialarına ilişkin de Şengün, Özbek'in HSYK Başkan Vekili olduğunu hatırlatarak, ''Kadir Özbek benim başkanımdır. Yargıtay üyeliğine adaylığımı koymuştum. Kulis faaliyeti yaptım. Ama bu kulis faaliyeti normal bir şey. Onunla ilişkin kendisiyle konuştum. Ama seçilemedim'' dedi.

Şengün, emekli olmasının başka bir grubun işine yaramayacağını da kaydetti.

Gazetecilerin, ''Soruşturma tutanağında, 'Avukat Tülay Bekar'ın Şengün'ü etki altına aldığı açıkça görülmüştür' tespiti var. Buna ne diyorsunuz?'' sorusuna karşılık da Şengün, ''Böyle saçma sapan şey olur mu? Bunu yapan savcıya sorun. Bunlar hukukla, dosyamızla ilgili olmayan şeyler. Önce Ümit Sayın'ın olayı, sonra ortam dinlemesinin internete düşmesi... Bekliyoruz, daha dur bakalım neler gelecek'' şeklinde konuştu.

Şengün, ''Tülay Bekar ile görüştünüz mü?'' sorusuna, ''Tülay hanımı tanırım. Tutuklanan avukatları tanırım. Buraya gelen avukatlardır'' yanıtını verdi.

''Bekar'ın kadınlığını kullanarak sizi etkilediği iddiasına ne diyorsunuz?'' sorusunu da Şengün, ''Kadınlığı kullanmak nasıl oluyor, bilmiyorum'' şeklinde yanıtladı.

-''SEYFİ OKTAY BANA RANDEVU ALDI''-

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ı da tanıdığını belirten Şengün, ''HSYK Başkan Vekili Özbek ile kişisel görüşmem için Seyfi Oktay bana randevu aldı'' dedi.

''Her şeyde kabak bizim başımıza patlıyor. Benimle ilgili bir dinleme kararı yokmuş. Saygısızlık. Bu telefon konuşmalarına düştüğümde bana bildirilmeliydi'' ifadesini kullanan Şengün, çıkan haberler üzerine bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı ile görüştüğünü, ''muhatabı olarak kabul etmediği'' için soruşturmayı yürüten savcılarla görüşmediğini kaydetti.

-''BU HUKUK BÖYLE GİTMEZ''-

Mahkeme Başkanı Şengün, şöyle devam etti:

''Burada her şeyde sıkıntı var. Bu böyle yürümez. Her şey birbirinden koptu. Bu hukuk böyle gitmez. Güven kalmadı. Biz bu işi böyle yapmadık. Çok hoş bir şey değil. Ayıp bir şey. Benim şahsımla ilgili değil, ailemle ilgili. Benim ailem var, yeni torunum oldu. Şimdi git ona anlat, ne anlatacaksınız. Çevremdeki herkese tek tek nasıl anlatabilirim ki. Hepsi ayıp...''

Gazetecilerin, ''Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile görüştünüz mü?'' sorusuna karşılık da Şengün, ''Benim bakanımdır. Çok sevdiğim, saydığım bakandır'' diyerek, İstanbul'a geldiğinde Oktay ile yemek yediklerini ifade etti.

Seyfi Oktay ile yemek yemelerinin, istihbaratçılar tarafından ''görüştüler'' şeklinde dosyaya not olarak konulduğunu belirten Şengün, Oktay ile görüşmelerinden birinin ramazan ayında iftar yemeğinde, diğerinin de Yargıtay üyeliği için olduğunu dile getirdi.

-''ASLINDA KURT İÇİMİZDE, DIŞARIDA DEĞİL''-

''Bunlar hoş şeyler değil. Asıl yönlendirme bu şekilde olur. Beni ailevi olarak bir süre etkiler belki, ama iş olarak beni etkilemez. Bu saatten sonra biri gelecek bana 'Bunu al, bunu tut', olacak şeyler değil bunlar'' diyen Şengün, birilerinin birilerine savaş açtığını iddia ederek, şöyle konuştu:

''Bir mahkememin üzerine bu kadar gidilmez. Ne yaparlarsa yapsınlar bir şey alamazlar. Olmaz, olamaz. Bu saatten sonra hiç olmaz. Bizim eğilme şansımız yok, biz pat diye kırılırız. Çok ağır şeyler de söylerim. Yeri ve zamanı değil. Ayrıca terbiyem de müsaade etmez.

Aslında kurt içimizde, dışarıda değil. Aslında böyle yapılarak soruşturma yönlendiriliyor. Basına falan şey yapmaya gerek yok. Basına servis yapan belli gruplar var. Basın gidip de kasayı açıp da çıkarmıyor bunları. Yargıya bu kadar karışmak hiç kimsenin işine yaramaz. Hiçbir grubun yararına değil. Yarın es kaza iktidar değişirse bunun hesabını başkaları sorar. Daha kötü sorar. Bu hiç kimseye yaramaz. Kimse bundan kar ummasın.''

Zaman



Bu haber 1,018 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,926 µs